x

BMW najavio novi X2, imaće atraktivniji dizajn

X2 nije među najpopularnijim modelima BMW-a na tržištu, ali će "brat" poznatijeg i traženijeg X1 ipak dogurati do druge generacije.


Do sada se na stzranim automobilskim sajtovima moglo vidjeti nekoliko maskiranih prototipova koji se testiraju na različitim lokacijama širom Evrope i čini se da je zvanični debi sportskog krosovera pred vratima.

Bavarski proizvođač automobila objavio je prvi tizer novog X2, koji – iako kratak i zamračen – otkriva zanimljive detalje dizajna. Kratak video je na Instagramu objavio Domagoj Dukec – šef dizajna u BMW-u.

Prikazuje X2 sa strane pa možemo vidjeti njegov profil koji je više nalik kupeu nego na prvoj generaciji, sa zakošenom linijom krova pozadi i spojlerom.

Vozilo se zatim zarotira kako bi otkrilo prednji dio. Ovdje možemo da vidimo osvetljena rešetka hladnjaka, koja ima drugačiji oblik u odnosu na aktuelni X1. U određenoj mjeri, više liči na masku koje se nalazi na obnovljenom X6, iako se čini da su proporcije malo drugačije. Farovi otkrivaju LED dnevna svetla u obliku slova C.

(B92)



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.