x

Bugatti gradi novu zgradu

Relativno nedavno Bugatti je bio pred zatvaranjem, a onda su stigli udruživanje s Rimcem i odluka o nastavku poslovanja.

Stigli su Mistral i trkački Bolide koji će ujedno i zaključiti eru Chirona. Govorimo o 99 Mistrala i 40 Bolidea, a onda će doći velike promjene.

U susret njima Bugatti je donio odluku o proširenju svog sjedišta u Molshajmu. Gradi se nova zgrada na dva sprata površine 2120 kvadratnih metara, a biće završena do kraja sljedeće godine. Poslužiće kao podrška dolasku novih modela "nakon Chironove ere", prenosi "Index".

A kad su noviteti u pitanju, Bugatti najavljuje "automobile koji definišu performanse", ali ne ulazi u detalje. S obzirom na to da planiraju povećanje radne snage za čak 50 odsto, vjerovatno se očekuje dalji rast popularnosti, a možda i širenje game.

Jedina stvar koja će se sigurno smanjiti je motor jer 8.0 W16 odlazi u istoriju, a zamijeniće ga hibridni pogon.

Mate Rimac je pomenuo da će imati "totalno lud" motor s unutrašnjim sagorijevanjem i dodao da ćemo svi biti "oduševljeni". Razvoj motora je započeo prije dvije godine, prije nego što su dvije kompnaije potpisale ugovor.

Što se tiče samog automobila, Rimac je pomenuo da neće dijeliti nijedan dio s Chironom jer će sve biti potpuno novo.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.