x

objavila snimak na tiktok

Djevojčici koja je objavila masakr u beogradskoj školi skinuta nanogica, evo gdje će živjeti!

Četrnaestogodišnjoj djevojčici iz Futoga, koja se sumnjiči da je 11. maja na TikToku objavila uznemirujući sadržaj, aludirajući na masakr u beogradskoj OŠ „Vladislav Ribnikar”, a potom je kod nje pronađena i municija, ukinuta je mjera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor i određena blaža kazna.

Kako „Dnevnik” saznaje, Viši sud za maloljetnike u Novom Sadu joj je, na prijedlog branioca, odredio privremeni smještaj kod babe i djeda.

Ona je, podsjećanja radi, 13. jula puštena iz pritvora koji joj je tada zamijenjen mjerom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Prethodno joj je Viši sud za maloljetnike u Novom Sadu 13. maja odredio pritvor u trajanju do 30 dana zbog opravdane sumnje da je u osnovnoj školi, na školskom času, iznijela tvrdnje koje su izazvale paniku, a zatim istog dana na društvenoj mreži „TikTok” objavila uznemirujući sadržaj, aludirajući na događaje od 3. maja u OŠ „Vladislav Ribnikar” u Beogradu.


Sudsko vanraspravno vijeće Višeg suda u Novom Sadu joj je, nakon prvobitnih 30 dana, produžilo pritvor za još mjesec dana, koji joj je 13. jula ukinut i zamijenjen mjerom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Njoj je pritvor bio određen zbog osnovane bojaznosti da bi puštanjem na slobodu mogla pobjeći ili se kriti, s obzirom na to da se nakon predmetnih događaja od 11. do 13. maja, kada je lišena slobode, nalazila na ulici.


Ona se, kako su za novosadski list pojasnili u sudu, nalazila na ulici jer je pobjegla od kuće, blokirala je sve pozive majci i ostaloj porodici, a na ulici se krila dok je nije pronašla policija.

Pritvor joj je tada bio određen i iz razloga što je ranije bilo više intervencija policije jer je majka prijavljivala da je bježala od kuće, što sve ukazuje da bi puštanjem na slobodu mogla pobjeći ili se kriti.


Osim toga, pritvor je bio određen i iz razloga osobitih okolnosti koje ukazuju da bi maloljetna, ukoliko bi se našla na slobodi, u kratkom vremenskom periodu mogla ponoviti krivična djela za koje je osnovao sumnjiva u sudskom postupku, pri čemu je sud imao u vidu nalaz i mišljenje stalnih sudskih vještaka koje je dato u toku postupka za nju, izvještaj Centra za socijalni rad kao i pisanu dokumentaciju osnovne škole koju je pohađala, prenosi Kurir.


Izvor. Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.