x

VIMBLDON

Đoković siguran i u drugom kolu: Dan favorita na londonskom Gren slemu, Ćorić jedini podbacio

Odlične mečeve nije poremetilo čekanje, a favoriti su favoriti s razlogom i oni su u ludilu ostali mirne glave

Novak Đoković, drugi reket svijeta, slavio je u tri seta rezultatom 6:3, 7:6, 7:5 protiv australskog tenisera Džordana Tompsona (Jordan Thompson).

Đoković je dugo čekao da izađe na teren u "All-England klubu", ali mu nije bilo u planu da se predugo zadržava. Ipak, dobar otpor mu je pružio i Tompson.

Đokoviću je za prvi set bilo potrebno samo dvije brejk lopte. On je iskoristio drugu u šestom gemu i tako napravio razliku kojom je uspio set mirno privesti kraju.

U drugom setu je bila druga priča. On se mučio sa Australcem i set je otišao u taj-brejk, ponajviše zahvaljujući sigurnom servisu oba tenisera.

Ponovo, Đokoviću je bio potreban samo jedan poen u pravom trenutku i on je osigurao i drugi set.

U trećem setu ista priča. Oba igrača odlično serviraju, a Đoković čeka pravi trenutak.

U ostalim mečevima današnjeg programa favoriti su bili skoro pa stopostotni.


Fransis Tiafo (Frances Tiafoe) je u tri seta rezultatom 7:6, 6:3, 6:4 pobijedio kineskog tenisera Jibinga Vua (Yibing Wu).

Holger Rune je savladao domaćeg predstavnika i 371. tenisera svijeta Džordža Lofhagena (George Loffhagen), također u tri seta. Rezultat je glasio 7:6, 6:3, 6:2.

Tejlor Fric, 9. igrač na ATP listi, namučio se protiv njemačkog tenisera Janika Hanfmana (Yannick Hanfmann). Fric je slavio poslije preokreta rezultatom 6:4, 2:6, 4:6, 7:5, 6:3.

Danil Medvedev nije imao previše posla protiv Artura Ferija, još jednog britanskog kvalifikanta. On je u narednu rundu prošao rezultatom 7:5, 6:4, 6:3.

Jedno od rijetkih, ako ne i jedino, iznenađenje u muškoj konkurenciji priredio je Gvido Pelja (Guido Pella). On je poslije tri i po sata izbacio Bornu Ćorića.

Pelja je poveo 2:0 u setovima, ali se Ćorić vratio. I baš kada se mislilo da će Ćorić preokrenuti, Argentinac je posljednji set završio rezultatom 6:1 u svoju korist. Rezultat na kraju meča je glasio 6:3, 7:5, 4:6, 3:6, 6:1.

Ovaj dan je obilježio i povratak kanadskog tenisera Miloša Raonića u London. On je u četiri seta savladao Austrijanca Denisa Novaka.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.