x

VELIKA NAGRADA BELGIJE

Ferstapen osvojio pol poziciju, ali prvi starta Lekler

Nizozemac će zbog zamjene mjenjača biti kažnjen sa pet pozicija na startu utrke u "Spa-Francorchampsu"


Vozač Red Bull Racinga Maks Ferstapen (Max Verstappen) osvojio je pol poziciju za Veliku nagradu Belgije, ali će zbog zamjene mjenjača startati sa šeste pozicije. Prvo mjesto na startu utrke u nedjelju je pripalo Šarlu Lekleru (Charles Leclerc) u Ferrariju.

Nizozemac je na stazi „Spa-Francorchamps“ upisao osmu pol poziciju. Lekleru će se u prvom startnom redu pridružiti Serhio Perez (Sergio), Ferstapenov timski kolega.

Unutar sekunde od Ferstapena u kvalifikacijama su još uspjeli biti Luis Hamilton (Lewis) i Karlos Sainc (Carlos Sainz) u drugom Ferrariju.

Pored ove četvorice vozača od kazne Nizozemca profitirat će i mladi vozač McLarena Oskar Piastri, koji će startati utrku uz dvostrukog šampiona u trećem redu.

Iza njih će se naći dva Britanca Džordž Rasel (George Russell) u drugom Mercedesu, te Lando Noris iz McLarena. Dvojac Aston Martina – Fernando Alonso i Lens Strol (Lance Stroll) kompletirali su najboljih deset.

Subota u Belgiji je rezervisana za sprint utrku- kvalifikacije su na rasporedu u podne, a trka starta u 16:30 sati. Glavni događaj ovog vikenda je na programu u nedjelju od 15 sati.


Izvor: avaz.ba



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.