x

FK Sarajevo savladao FK Radnik Bijeljina rezultatom 5:0!

Fudbaleri Sarajeva, u sjajnom meču odigranom na stadionu ``Asim Ferhatović-Hase``, savladali su ekipu Radnika iz Bijeljine rezultatom 5:0. U strijelce su se po dva puta upisali Ševko Okić i Krste Velkoski, dok je Nemanja Bilbija postigao jedan gol.

Bordo klub furiozno započinje utakmicu. Velikim presingom i angažovanom igrom stvoreno je mnogo prilika, a prvi ozbiljniji napad na utakmici gosti iz Bijeljine imali su u 37. minuti.

 

Prvu priliku za vodstvo domaćih imao je Dupovac, koji je šutirao glavom, ali Bodiroga brani. Ipak golman gostiju nije mogao ništa u 14. minuti, kada je Velkoski uposlio Okića, koji pogađa za 1:0.

 

Četiri minute kasnije pokušao je i Samir Radovac sa 30ak metara, ali je lopta otišla preko prečke gola Radnika. U 21. minuti, Radovac je izašao pred Bodirogu, golman gostiju odbranio je njegov udarac, lopta se odbila do Velkoskog, koji povećava vodstvo domaćih.

 

U nastavku, Bilbija pronalazi Velkoskog, koji lijepim udarcem postiže svoj drugi gol na utakmici. Mogao je Velkoski kompletirati hat-trick za samo pet minuta igre. Miloš Stojčev je vratio loptu makedonskom reprezentativcu, koji šutira sa ivice kaznenog prostora, ali njegov udarac zaustavila je prečka gola gostiju.

 

Do četvrtog gola Sarajevo dolazi u 31. minuti susreta. Bojan Puzigaća je izveo slobodan udarac, Bodiroga odbranio, a na odbijenu loptu natrčava Nemanja Bilbija, koji trese praznu mrežu ekipe iz Bijeljine.

 

Drugo poluvrijeme počelo je dvostrukom izmjenom u redovima našeg kluba. Iz igre su izašli Samir Radovac i Miloš Stojčev, a u igru ušli Miroljub Kostić i Haris Duljević.

 

Izabranici Mehe Kodre peti gol postižu u 48. minuti utakmice. Nemanja Bilbija je uposlio Ševku Okića, koji postiže svoj drugi gol, a ukupno peti u mreži Radnika.

 

Gosti prijete preko Vučića u 52. minuti, ali Bandović brani. U 67. minuti Velkoski ponovo pokušava, međutim bez promjene.

 

Na ubačaj Barića, Okić u 73. minuti šutira preko gola. Posljednju priliku na utakmici Sarajevo je imalo preko Duljevića u 83. minuti, ali lopta uz pomoć stative završava u rukama golmana Radnika.

 

U narednom kolu, Sarajevo gostuje Željezničaru na Grbavici. Utakmica se igra u nedjelju, 2. novembra, sa početkom u 13.30 sati.

 

FK Sarajevo 5:0 FK Radnik Bijeljina

 

Olimpijski stadion ``Asim Ferhatović-Hase``, gledatelja: 2000, sudija Emir Spahalić, žuti kartoni: Gojko Cimirot (Sarajevo), Đoko Milović (Radnik). Strijelci Okić 13`, 38`, Velkoski 22`, 24`, Bilbija 33`.

 

FK Sarajevo: Bandović, Barić, Dupovac, Tatomirović, Puzigaća, Radovac (od 46. Kostić), Cimirot, Stojčev (od 46. Duljević), Velkoski, Okić i Bilbija (od 70. Berberović).

 

FK Radnik: Bodiroga, Basrak (od 85. Jovanović), Hasanović (od 74. Hadžić), Antić, Mašić, Galešić, Vučinić, Lazić, Ostojić, Đurđić (od 74. Bajić), Milović.

(fcsarajevo.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.