UKUSNO I FINO
Jednostavan starinski recept za buhtle
Svega nekoliko sastojaka bit će dovoljno da zamijesimo glatko dizano tijesto od kojeg će nastati mekane loptice punjene pekmezom, čokoladom...
Tijesto za buhtle slatko je i fino i topi se u ustima, a nema veće sreće nego kada napokon dođemo do pekmeza ili čokolade u srcu ovog kolača.
Donosimo jednostavan recept, a sastojke sigurno već imate u svojoj kuhinji! Ove buhtle možete poslužiti kao doručak uz šoljicu kafe ili mlijeka.
Sastojci
20 g kvasca
100 g maslaca
4 g soli
50 g šećera
1,5 dl mlijeka
0,5 dl vode
500 g glatkog brašna
Malo maslaca za premazivanje posude
Pekmez, čokolada (po želji)
Šećer u prahu za posipanje
Postupak
Kvasac, pola količine šećera, mlako mlijeko i vodu zamiješati i ostaviti na sobnoj temperaturi dok kvasac ne proradi.
Brašno, so, ostatak šećera izmiješati te dodati jedno jaje i maslac koji se opustio.
Dodati tekućinu s kvascem i sve dobro izmiješati dok ne dobijemo kompaktno tijesto, te ostaviti da odstoji 20-ak minuta.
Tijesto razvaljati na tanko te izrezati na kocke od 8 do 10 centimetara, a u sredinu staviti nadjev.
Zamotati i složiti u posudu premazanu maslacem te pustiti još 15-ak minuta.
Nakon što je tijesto odstajalo premazati ga izmučenim jajetom, kako bi dobilo lijepu boju, i peći na 180 stepeni otprilike 20 minuta. Kad su buhtle gotove, posuti ih šećerom u prahu, piše 24.hr.
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.