x

Majka (80) prvi put leti za Ameriku, a kad čujete razlog srce će vam prepući (VIDEO)

Nema straha ni prepreka koje jedna majka ne može pobijediti za svoje dijete.

A video snimak starice (80) koja je po stare dane riješila da sjedne u avion i ode u Ameriku zbog svoje djece, upravo tako nešto i pokazuje.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.


Snimak jedne 80-godišnje bake iz Srbije rasplakao je mnoge ljude ne internetu, kada se pojavio na Jutjub kanalu "Zov planine".

U 13 sekundi videa, bez riječi i bez mnogo objašnjenja, sjaj i sreća u očima ove starice dokazali su još jednom da nema ljubavi koja je jače od majčine.

Kad ljubav i čežnja majke za djecom pobjedi strah", stoji u opisu Jutjub videa.



Kako je objašnjeno, radi se o jednoj majci iz Srbije, koja je u 80. godini prvi put u životu riješila da pobjedi strah i sjedne u avion.

Za to je naravno imala poseban razlog - da vidi i zagrli svoju djecu.

Kako je autor videa snimio, baka se pred samo ukrcavanje u avion prekrstila tri puta i uz osmijeh ušla u njega.

A onda se, kada je sjela na svoje mjesto, radujući se svojoj krajnjoj destinaciji, sa osmjehom i sjajem u očima nasmješila kameri.

Ovakav sjaj u očima nikakvi novci ne kupuju"


Video snimak je razniježio, oduševio ali i rasplakao mnoge ljude na internetu koji su u komentarima podržali potez ove bake ali se sjetili i svojih roditelja koji su u životu za njih činili mnoge stvari, kakve samo roditelji mogu.




"Kakvu milost i toplinu osjetim kad vidim takvu baku, kao djeca su", "Bakin blag pogled mi je izazvao suzu.

Želim joj srećan put i tamo i vamo!, "Majčino srce je veće od kosmosa", "Samo je jedna majka", "Jedan pogled na ovu majku i odmah mi suze krenule", "Taj sjaj u ocima nikakvi novci ne kupuju! Živa bila", "Kada ulazim u sobu svoje majke, ja se izujem.

Jer ulazim u sveto mjesto", "Pogledajte samo taj sjaj u njenim očima. Tako blistaju samo samo oči majke", "Majka, najveći prijatelj u životu", bili su samo neki od mnogobrojnih komentara ispod ovog videa.


I ja sam prvi put sa 70 godina u aprilu otišao da vidim kćerku u SAD - Hjuston, gdje živi i radi.

Poznat mi je taj osjećaj, jedva čekam da idem ponovo", "Ja sam proljetos pomogla jednom dekici od 92 godine da sa jednog londonskog terminala pređe u drugi.

Ide svake godine kod brata u SAD samo sa ručnim prtljagom, a vraća se sa punim koferima", pisali su oni.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

Blic.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.