x

McLaren Solus GT na Goodwood festivalu brzine

Na ovogodišnjem Goodwood festivalu brzine McLaren će prikazati više automobila, obilježavajući i na taj način svoju 60-godišnjicu.


Među njima će se naći Solus GT, 750S i Artura kao i ostali modeli britanske marke.

Solus GT je ekskluzivni jednosjed koji je izveden iz virtuelnog koncepta iz video igre i pokretan je atmosferskim V10 motorom sa više od 830KS.

Automobil je kreiran imajući na umu rekorde brzine, potisne sile i kruga, sa upečatljivim dizajnom u kokpitu od ugljeničnih vlakana, kao i ogromnim zadnjim spojlerom. Napravljen oko jedinstvene monokok šasije, automobil je težak oko 1000 kg, ali proizvodi maksimalno 1200 kg potisne sile.

Ova mašina za stazu je prvobitno kreirana kao koncept za video igru Gran Turismo Sport 2017. godine, a u međuvremenu je predstavljena u produkcijskom obliku.

Solus GT pokreće 5,2 litarski V10 motor koji se okreće sve do 10.000 o/min i razvija više od 830KS, a dolazi u kombinaciji sa sedmostepenim sekvencijalnim mjenjačem.

Ubrzanje do 100 km/h traje 2,5 sekundi, dok maksimalna brzina premašuje 200 milja na sat (322 km/h).

Vozač sjedi u centralno postavljenoj, zatvorenoj kabini, kojoj se pristupa kliznim krovom. Unutra je fiksno sedište, kreirano i oblikovano tako da odgovara individualnom vlasniku. Takođe je prisutan i volan od ugljeničnih vlakana inspirisan Formulom 1, kao i digitalni ekran.

Vlasnici ekstremne mašine, a svih predviđenih 25 jedinica je već prodato za više od 3 miliona funti po komadu, takođe dobijaju putnu torbu za automobil.

(Autoblog.rs)



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.