x

PRETKVALIFIKACIJE ZA OI

Nakon velike drame BiH poražena u finalu pretkvalifikacionog turnira za Olimpijske igre

Utakmica u poljskim Glivicama je bila puna preokreta i niti jedna ekipa se nije uspjela odvojiti do samog kraja

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u finalu pretkvalifikacionog turnira za Olimpijske igre igrala je protiv domaćina Poljske. Naši reprezentativci su poraženi rezultatom 72:76.

"Zmajevi" su imali problema tokom prvog poluvremena u kontrolisanju defanzivnog skoka i to je najviše i držalo Poljake u igri, a što im je donijelo i prednost.


Ono što nas je držalo u igri je bolji procenat za tri poena, odnosno više nego slab šut za tri poena našeg protivnika. Treba istaći dobru partiju Aleksandra Lazića koji je bio najbolji pojedinac uz Jusufa Nurkića u prvom poluvremenu.

Drugo poluvrijeme su mnogo bolje Poljaci otvorili, ali je Edin Atić odličnim potezima uspio sačuvati "Zmajeve" u igri i u egalu tokom drugog poluvremena.


Krajem treće četvrtine upalio se i Džanan Musa pa je sa nekoliko svojih poena vratio prednost našoj reprezentaciji, ali i Poljaci su imali svoje igrače koji su igrali dobro.

Utakmica je bila u egalu do posljednjeg napada, ali na kraju naša reprezentacija nije uspjela doći do pobjede.

Treba napomenuti i veoma lošu odluku naših reprezentativaca pri rezultatu 71:74. Nakon što je Ponitka promašio dva slobodna pred sami kraj slobodna i ostavio nas u igri, oni su deset sekundi kao muhe bez glave trčali i bježali od odgovornosti tražeći Musu, a na kraju je Garza fauliran i nisu dobili priliku da šutiraju za tri poena i egal.


Kod nas su najbolje pojedinci bili Aleksandar Lazić i Edin Atić. Pratio ih je Nurkić, mada je on isključen pred kraj zbog pet ličnih grešaka.

Mihal Sokolovski (Michal Sokolowski) ponovo je bio najbolji za Poljake, dok je Mateuš Ponitka igrao slabije nego u prvom susretu naše i poljske reprezentacije u grupnoj fazi.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.