x

Zenica

Nikola Rokvić i Romantic Band svirkom “zapalili” pozornicu! (Galerija)

Šesta noć Zenica Summer Festa protekla je u znaku dobre muzike i zabave. Za zeničku publiku, goste iz drugih gradova regije, i sve ljubitelje dobre muzike i zabave nastupali su zenički Romantic Band i jedinstveni Nikola Rokvić.

Romantic Band je šestu noć Zenica Summer Festa započeo energično i veselo, a starim i novim hitovima Zeničanima su poklonili noć za pamćenje i atmosferu o kojoj će se još dugo pričati.

“Gdje god da dođemo nastupati uvijek damo sve od sebe da publika uživa, pjeva i pleše. Na pozorinici Zenica Summer Festa nismo prvi put, ali je svaki put posebno iskustvo koje nas učini sretnima”, istakli su članovi Romantic Banda.

Nakon svirke sjajnih momaka iz Romantic Banda, na scenu je stupio jedinstveni Nikola Rokvić kojeg je publika pozdravila jednim gromoglasnim aplauzom.

Publika je horski pjevala hitove poput “Oprosti mojoj mladosti”, “Al’ nema nas”, “Med i slatko grožđe” i mnoge druge.

Nakon svirke koja je trajala skoro tri sata, Nikola je izjavio da je prvi put u Zenici kako može slobodno reći da su Zeničani izvrsni domaćini i izvrsna publika, te da bi vjerovatno pjevao svu noć da je mogao.

Također, Rokvić je istaknuo da “Kulturom, pa s tim i muzičkom umjetnošću odgajamo posebno mlade generacije i zato je vrlo važno kakvu će muziku slušati i kroz kakve tekstove će crpiti emociju i poruku.”

Ističe da se trudi kako radi sebe tako i radi svoje djece da kroz muziku posalje lijepe emocije i u vremenu beznađa da našem narodu kroz muziku vrati barem za kratko osjećaj nade.

Publiku na festivalskom trgu Zenica Summer Festa nije ostavio ravnodušnom. Pred nama su još četiri festivalska dana u kojima ćemo moći uživati u sadržajima za sve ukuse i sve uzraste.

Djelić festivalske atmosfere i dobrih vibracija pogledajte u foto galeriji koju dijelimo i sa vama.

,

.

.

.

.

.

Foto: Pahuljko

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.