x

Novi Nissan Skyline bi mogao da bude električni krosover

Kao i većina drugih proizvođača automobila, Nissan je usred perioda transformacije u kojem će do 2030. lansirati brojna električna vozila i nažalost za ljubitelje tradicionalnih automobila, navodno je odlučio da koristi pločicu s imenom Skyline za novo električno vozilo.

"BestCarWeb" tvrdi da bi sledeći Nissan Skyline mogao da bude SUV na električni pogon.

Poznati su samo ograničeni detalji o ovom novom modelu, ali mogao bi da bude označen kao Infiniti u Sjevernoj Americi. Ako će se ime Skyline koristiti za ovaj model, onda je sigurno da se neće koristiti za dugo očekivanu zamjenu za Nissan GT-R. Međutim, predlažemo da ne vjerujete slijepo ovom izvještaju jer "BestCarWebu" nije strano davanje neobičnih izjava poput ovog, navodi "Jutarnji".

Ako se ipak ovo pokaže istinom, tada će EV koristiti istu CMF-EV platformu kao i Nissan Ariya. Japanski izvještaj dodaje da bi mogao da ima dva električna motora koji bi zajedno proizvodili 450 KS i koristio bi isti e-4ORCE sistem pogona na sva četiri točka kao Ariya. Ako bi vozilo imalo 450 KS, to bi mu dalo zdravu prednost u snazi u odnosu na vodeći model Ariye sa 390 KS.

Kao dio svojih napora na elektrifikaciji, Nissan očekuje da će 98 odsto njegove prodaje u Evropi činiti hibridna i baterijska električna vozila u fiskalnoj 2026. Japanski proizvođač automobila planira da predstavi 27 elektrifikovanih modela, uključujući 19 EV-ova do 2030. i vjeruje da će do tog datuma elektrifikovana vozila činiti 55 odsto njegove globalne prodaje.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.