x

Otvorena ski sezona na Bjelašnici, stotine građana na besplatnom noćnom skijanju

Ljubitelji skijanja u BiH došli su danas na svoje na Bjelašnici, gdje je svečano otvorena nova ski sezona. Olimpijski centar Bjelašnica i Igman pozvao je sve zainteresirane na besplatno noćno skijanje koje je započelo danas u 18:30 sati na ski liftu K1.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

Noćno skijanje će biti moguće na stazi Kolijevka, pružajući nezaboravan doživljaj pod svjetlima staza. Uzbuđenje se nastavlja i u nedjelju, 10. decembra, kada će biti otvoreno dnevno skijanje na šestosjedu i stazi Kolijevka", istakli su jučer iz Olimpijskog centra Bjelašnica i Igman.

Posjetitelji su posebno pozvani da iskoriste ovu jedinstvenu priliku za noćno skijanje, jer je ulaz besplatan za sve. Ova specijalna ponuda omogućava skijašima da uživaju u čarima staza pod zvijezdama, stvarajući nezaboravne trenutke na samom početku sezone.


Osim toga, od sutra, skijaši će moći uživati u značajnim popustima od 40% na dnevne karte, što dodatno potiče ljubitelje zimskih sportova da posjete Bjelašnicu i uživaju u vrhunskom skijanju.


"Pune dvije sedmice naš tim osnježivača se bori sa izazovima vremenskih uvjeta, uključujući snažne vjetrove i visoke temperature. Zahvaljujemo se našem posvećenom timu osnježivača, vozačima mašina i svim ostalim timovima koji su neumorno radili kako bi pripremili staze i skijalište za nadolazeću sezonu 2023/24", dodali su iz Olimpijskog centra.


U narednim danima, pripreme se nastavljaju, a ljubitelji skijanja mogu očekivati otvaranje drugih staza i pun kapacitet skijališta, pružajući vrhunski doživljaj skijanja na Bjelašnici. Sezona je službeno otvorena, a avantura na snježnim padinama Bjelašnice tek počinje!

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

Klix.ba

Foto: ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.