x

PLAGIOCEFALIJA

Paris Hilton objavila fotografiju sina i ljudi su odmah reagirali: "Moraš ga odvesti ljekaru"

Neki od njenih pratilaca su na osnovu te slike zaključili da dječak ima određeni sindrom te poručili Hilton da ga odvede ljekaru

Paris Hilton, poznata nasljednica, nedavno je na Instagramu objavila fotografiju sinčića Feniksa. Dirljiv prizor pokrenuo je mnogo emocija, ali i zabrinutost. Neki od njenih pratilaca su na osnovu te slike zaključili da dječak ima određeni sindrom te poručili Hilton da ga odvede ljekaru.

"Moraš da ga staviš na stomak. Već pokazuje znakove ’ravne glave’". "Feniks je veoma sladak, ali bi ljekari trebalo da pogledaju njegovu glavu", komentirali su na Instagramu.

Da li se zaista radi o tom problemu ili ne, procijenit će ljekar. A plagiocefalija, poznata i kao sindrom ravne glave, jeste unilateralna koronalna sinostoza koju karakterizira asimetrično izobličenje, odnosno spljoštavanje jedne strane lobanje.

Karakterizira je pljosnato mjesto na leđima ili na jednoj strani glave, izazvano dužim boravkom djeteta u ležećem položaju. Plagiocefalija je zapravo dijagonalna asimetrija u obliku glave. Najčešće se radi o ravnanju na zadnjoj strani glave, nerijetko postoji i određena asimetrija lica, piše Blic.rs.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.