x

DRAMA NA NEBU

Pilot otišao u WC i nije se vratio, avion jurio 900 kilometara na sat

Pilot se srušio u toaletu i ostao tamo ležati bez svijesti. Oživljavanje za koje su obučeni članovi kabinskog osoblja nije pomoglo, pa je kapetan umro


Tokom leta Latam LA 505 pilot se počeo osjećati loše te je otišao u WC i srušio se. Tamo je ostao ležati bez svijesti. Ostali članovi posade panično su ga pokušavali reanimirati dok je avion letio kroz noć brzinom od oko 900 kilometara na sat na visini od oko 11 kilometara.

Pilot je 25 godina radio za aviokompaniju Latam i let iz Miamija u SAD za Santiago u Čileu trebao je biti rutinski. No, nakon nekoliko sati leta putovanje je postalo dramatično.

Pilot je doživio srčani zastoj. Oživljavanje, za koje su članovi kabinskog osoblja obučeni, počinje u zraku. Sva sreća, u kokpitu su još dva pilota, čiji je zadatak bio spustiti avion. Budući da je najbolja medicinska njega dostupna samo na zemlji, odlučili su se spustiti u Panama Siti u Panami.

Bilo je potrebno samo 28 minuta da Boeing 787 sleti u zračnu luku. Ali to ipak nije bilo dovoljno. Za pilota je bilo prekasno, a ljekari su kapetana proglasili mrtvim, piše N1.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.