x

Zenica

Pobjeda rukometaša ŠR Čelik Junior u Areni u derbiju kola! (Foto)

U utakmici prvog kola u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, sezona 2023/2024, u Zenici su igrali domaća, zenička ekipa ŠR Čelik Junior i ekipa RK Žepče.

Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ Zenica, pred oko 250 gledalaca. Pobjedu u ovom derbi meču i komšijskom derbiju ostvarila je domaća ekipa, ŠR Čelik Junior.


Rezultat: ŠR Čelik Junior – RK Žepče 30:26 (15:10);


Najefikasniji kod Čelik Juniora bili su Amel Džakmić sa 11 i Stjepan Baltić sa 5 golova, dok su za Žepče najviše golova postigli Haris Bašić 6, te Kristijan Katić i Suad Huskić po 5 golova.


Isključenja: ŠR Čelik Junior (12 minuta), RK Žepče (8 minuta)


Sedmerci: ŠR Čelik Junior: 5 (3), RK Žepče 2 (2);


Službena lica: Sudije A.Softić i M.Zukić, delegat Zdenko Božić;


Sastav ŠR Čelik Junior i strijelci: Faris Mrako 2, Jasmin Omerović 2, Mirza Dervenčić, Amel Džakmić 11, Amer Ekinović, Anes Suljić 2, Ajdin Tufekčić, Demir Šabanović 4, Edin Bajramović 4, Stjepan Baltić 5, Džan Čeljo, Amel Beganović, Faris Hodžić, Teo Lajić, Adnan Begaanović. (Trener Benjamin Čeljo, pom.treneri Vladimir Zeljko i Zlatan Ramani);


Danas smo u zeničkoj ljepotici, Areni „Husejin Smajlović“ gledali pravi rukometni derbi prvog kola Prve rukometne lige FBiH, ujedno i komšijski derbi, između zeničkog ligaša ŠR Čelik Junior i RK Žepče.


Inače, rukometaši Čelik Junior i RK Žepče su jedni od najozbiljnijih kandidata za plasman u viši rang takmičenja, Premijer ligu BiH.


Počelo je vođstvom gostiju od 0:1 i to je bilo jedino vođstvo gostiju na utakmici. Domaći su preokrenuli rezultat na 3:1 i prednost povećavaju, tako da je u 22.minuti šest golova prednosti za Čelik Junior (13:7).


Na poluvremenu je 15:10 za domaće. U drugom poluvremenu domaći održavaju prednost i u 44.minuti je i dalje šest golova prednosti za domaće (23:17). U narednim minutama Žepčaci prave seriju od 0:3 i rezultat je 23:20 za domaće. U zadnjih 10 minuta gosti iz Žepča dolaze dva puta na minus dva gola zaostatka (25:23) i (26:24). Nakon ovog potonjeg rezultata domaći prave seriju od 3:0 i rezultat je 29:24, čime je utakmica definitivno odlučena i u posljednje tri minute nije bilo većih promjena rezultata. Završilo je pobjedom domaćih 30:26, potpuno zasluženo. Ističemo odličnu igru golmana Čelik Juniora, Džana Čelju, koji je bio velika prepreka gostima na golu, te najefikasnijeg igrača na utakmici, Amela Džakmića iz Čelik Juniora, pojačanje iz Tešnja.


Kao što smo objavili u najavi ovog derbija, proteklog vikenda, 23./24.9.2023.godine, startovalo je prvenstvo Prve rukometne lige FBiH–grupa Sjever, sezona 2023/2024, u kojoj nastupa i seniorski tim Škole rukometa (ŠR) Čelik junior iz Zenice. Liga će brojati 12 timova.


Rezultati 1. kola:

ŠR Čelik Junior – RK Žepče 30:26

RK Sana 7 – RK Jajce 25:33

RK Sloboda 2 – RK Kakanj 30:33

RK Nova Bila – RK Gradačac 15:35

RK Krajina – RK Borac (odgođeno)

ORK Rudar – RK Donji Vakuf (-)


.

.

.

.

.

.

.

.

.


Foto: Pahuljko

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.