x

pronašli smiraj

Potočari: Klanjana dženaza za 50 žrtava genocida!

Nakon klanjanja kolektivne dženaze, u Potočarima je obavljen ukop posmrtnih ostataka pedeset žrtava genocida u Srebrenici koji će ove godine na ovom mjestu pronaći svoj posljednji smiraj.

Kolektivnu dženazu u Potočarima klanjalo je hiljade ljudi, a podne-namaz predvodio bivši reisu-l-ulema Mustafa efendija Cerić. Kolektivnu dženazu klanjao je aktuelni reis Husein efendija Kavazović.


Foto: Avaz

Najmlađa žrtva koja je danas ukopana u Potočarima je Salim Mustafić koji je rođen 1979. godine. U trenutku kada je ubijen, imao je 16 godina. Njegovi posmrtni ostaci ekshumirani su iz masovne grobnice Liplje kod Zvornika 2006. godine.


Osim Salima, ove godine ukopana su još dva maloljetnika koji su u času smrti imali samo 17 godina: Smajlović Vahid (1978) i Muminović Elvir (1978).


Najstarija žrtva koja je ukopana danas u Potočarima je Krdžić Husejin. On je imao 59 godina kada je ubijen u julu 1995. godine, a njegovi posmrtni ostaci su pronađeni 2007. godine prilikom ekshumacije u Kamenici.

U momentu smrti 59 godina je imao i Selimović Adil. Njegovi posmrtni ostaci su ekshumirani iz masovne grobnice u Kamenici 2007. godine.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Klix
Foto: Avaz 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.