x

MVP NBA LIGE

Povrijedio se Nikola Jokić, navijači strepe pred revanš protiv Minesote

Iako je malo vjerovatno da će Jokić biti van važne utakmice, svakako je zabrinjavajuće vidjeti ga povrijeđenog, piše Sportal


Nikola Jokić se povrijedio i sada ljekari pokušavaju sve učiniti da nastupi u uzvratnom susretu protiv Minesote Timbervulvs.

Jokić se bori sa povredom desnog zgloba, zbog čega je pod znakom pitanja za predstojeći obračun sa Timbervulvsima.

Ovo je potvrdio klub.

Iako je malo vjerovatno da će Jokić biti van važne utakmice, svakako je zabrinjavajuće vidjeti ga povrijeđenog, piše Sportal. Srbijanski reprezentativac je postigao samo 13 poena u prvoj utakmici NBA play off serije sa Minesotom, ali je imao ozbiljan doprinos u drugim segmentima igre, liderski je predvodio ekipu, pišu mediji. Protiv velikog dvojca Timbervulvsa Karl-Entonija Taunsa i Rudija Goberta, Jokić je uz šest asistencija zgrabio čak 14 skokova.

- Nagetsima će definitivno biti teško da nadomjeste tu vrstu produkcije. Osim toga, kako zapravo možete zamijeniti velikog čovjeka MVP kalibra koji olakšava igru ostatku svog tima? Džamal ​​Marej i Majkl Porter će morati da iznesu meč, još jednom, bez obzira da li Nikola Jokić igra ili ne. S obzirom na njegovu povredu, tim ne može očekivati da će njihova superzvijezda biti na 100 posto i biti efikasan kao što je obično - pišu američki mediji.

Denver vodi sa 1-0, čeka Minesotu u noći između srijede i četvrtka u 4 sata po našem vremenu.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.