x

PRAVDA JE SPORA, ALI DOSTIŽNA: DJEČAK KOJEG SU SOCIJALNE SLUŽBE ŠVEDSKE ODUZELE – VRAĆEN RODITELJIMA

Porodica iz Cazina, koja je svoju sreću potražila u Švedskoj u Landskroni, dospjela je u fokus javnosti nakon što su socijalne službe te zemlje oduzeli im tromjesečnu bebu.

Porodica je na ljeto ove godine primijetila neobične promjene kod sina Kaana: odjednom bi se kočio, te su pomoć potražili u bolnicu. Nakon što su doktori snimili glavu, ustanovljeno mu je krvarenje na mozgu. Nakon toga su tražili dozvolu snimanja skeleta i tokom tog snimanja nisu utvrđeni lomovi, zagnječenja i slične povrede.

Uzrok krvarenja nije bio poznat, te se javila sumnja da je urođeno ili da ima epilepsiju.

Nakon obavljenih snimaka ljekari su obavijestili socijalnu službu, koja je pod sumnjom za zlostavljanje oduzela dječaka Kaana. Dokaza o zlostavljanju nema, tvrdili su tada roditelji, te da su ljekari Kaana liječili lijekovima protiv epilepsije.

Sada su objavili lijepu vijest.

Dragi naši, pravda je spora ali dostižna. Mi smo uz pomoć Allahovu napokon došli do našega kaana Kaan je upravo došao svojoj familiji kući. Naša pravda je pobijedila! Hvala vam puno dragi narode sto ste bili uz nas i sto smo bili u vašim dovama i mislila. Živi bili- poručili su putem Facebooka.

(I.S.)



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.