x

ISTRAŽIVANJA

Pripadnici ovih profesija najčešće varaju svoje partnere

Njih 26 posto je navelo da su bili u potrazi za neobaveznim vezama, a 15 procenata je bilo u otvorenim vezama

Jedno istraživanje je utvrdilo i da su muškarci i žene u određenim profesijama najskloniji varanju svojih partnera. Utvrđeno je da najviše varaju medicinske sestre, a zatim nezaposlene žene, pomoćnici administratora, žene na rukovodećim položajima i učiteljice.

Mnogo razloga

Također, najviše varaju muškarci na rukovodećim položajima, inženjeri, direktori, menadžeri prodaje i građevinski radnici. Istraživanje je pokazalo da postoji mnogo razloga zbog kojih ljudi odluče da varaju svoje partnere. Razlog broj 1 je seksualno nezadovoljstvo.

U istraživanju je 70 posto ispitanika navelo taj razlog kada su upitani zašto su prevarili svoje partnere. Njih 26 posto je navelo da su bili u potrazi za neobaveznim vezama, a 15 procenata je bilo u otvorenim vezama.

Kada su drugi razlozi u pitanju, 23 posto ispitanika navelo je da partneri u spavaćoj sobi ne ispunjavaju njihove emocionalne potrebe ili fantazije, kao i da nisu dovoljno fokusirani na intimnost, romantiku, strast i emocionalnu povezanost.

Najčešći izgovori

Istraživanje je također navelo i najčešće izgovore onih koji varaju svoje partnere. Većina ljudi, 33 posto, reklo je supružnicima da rade do kasno, 23 posto njih je reklo da su ostali na piću poslije posla, dok je 28 posto njih reklo partnerima da su otišli da se vide s porodicom i prijateljima.

Oni koji varaju često lažu partnere da idu na poslovna putovanja ili da se bave raznim društvenim aktivnostima.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.