x

Službena premijera novog BMW-ovog koncepta 2. septembra

Službena premijera novog BMW-ovog koncepta trebala bi se održati 2. septembra.


Iako neke kompanije još uvijek ne vide budućnost automobilske industrije, neke druge kompanije žele zagaziti velikim koracima u novi svijet električnih automobila. Ako je suditi po vanjskom, ali i unutrašnjem dizajnu novog BMW-ovog koncepta kojeg su nazvali Neue Klasse EV (nova klasa EV vozila) i koji smo najavili već ranije, čini se kako kompanija iz Bavarske ima budućnost u novom svijetu.

O samoj prodaji je naravno teško sada govoriti, to će presuditi sami kupci, no ono što nas očekuje 2. septembraa je i službena premijera ovog vrlo zanimljivog koncepta, a koji inspiraciju vuče iz modela iz davne 1962. godine. Novi dizajn je inovativan, svjež, prepoznatljiv i teško ćete moći proći pored njega, a da se ne okrenete za njim, jednostavno je drukčiji.

Ono što je posebno zanimljivo je kako Neue Klasse neće biti samo jedan model, nego se radi o čak šest različitih modela koji će ležati na istoj platformi, a koji će se pojaviti u prodaji u narednih 24 mjeseca, od sedana preko crossovera pa sve do velikih SUV modela.

(Računalo.com)



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.