x

5,7 MILIJARDI EURA

Stiže potvrda iz Katara: Šeik Al Tani je kupio Mančester junajted

Katarski list "Al Watan", u vlasništvu oca šeika Al Tanija, objavio je ovu vijest i obradovao mnoge navijače Junajteda


Katarski mediji jutros su ekskluzivno prenijeli da je ponuda šeika Jasima bin Hamada Al Tanija (Jassim bin Hamad Al Thani) za kupovinu Mančester junajteda prihvaćena.

„Crveni đavoli“ se duže od decenije nalaze u vlasništvu porodice Glejzer (Glazer), a navijači odavno već nisu zadovoljni njihovim načinom poslovanja. Porodica, koja u svom vlasništvu posjeduje nekoliko još franšiza u svijetu američkog sporta, ne ulaže ni približno novca koliko bi to htjeli najvatreniji navijači ove ekipe.

Klub je već neko vrijeme na prodaju, a danima se govori o tome da je porodica katarskog šeika nadomak kupovine slavnog engleskog kluba.

Prošle sedmice šeik Al Tani poslao je petu, finalnu ponudu koja predstavlja nevjerovatan iznos za jedan klub. Riječ je o cifri od 5,7 milijardi eura, plus milijarda eura koja je obećana za ulaganje u transfere.

Ono što je važno za naglasiti, jeste da je izvor informacije direktno povezan sa šeikom Al Tanijem. Vijest je ekskluzivno objavio katarski list "Al Watan", koji je u vlasništvu njegovog oca Jasima bin Džabera Al Tanija (Jassim bin Jaber Al Thani).

Izdanje tvrdi da će uskoro biti objavljena prodaja slavnog kluba i na zvaničnim stranicama Mančester junajteda.

Predsjednik Armasite grupe i potpredsjednik poslovnog vijeća Zaid Al Hamdan već je čestitao Jasimu na uspješnoj kupovini Mančester junajteda. Treba naglasiti da su šeik Jasim i Al Hamdan veliki prijatelji i van poslovnog života.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.