x

žele im zabraniti da nastupaju

U Hrvatskoj opet udaraju rampu srpskim pjevačima: Traže zabranu za Jelenu Karleušu i Acu Lukasa!

Iz susjedne Hrvatske ponovo stižu negodovanja zbog nastupa srpskih pjevača, a ovaj put "Iz Domovinskog pokreta Kaštela" reagovali su na Fejsbuku zbog najavljenih izvođača koji bi ovog ljeta trebalo da nastupaju na Barbarincu - a prije svih im smetaju Jelena Karleuša i Aca Lukas.

Kako navode, radi se o arheološkom lokalitetu s pomorskom i kopnenom arheološkom zonom u Kaštelanskom zaljevu i omiljeno je izletište Kaštelana, Vranjičana, Solinjana i Splićana.

- I ovo ljeto postaje mjesto zabave. Island of Love festival na otočiću Barbarincu godinama je bio tehno-partijanerska oaza koja je bila posećena i zapamćena po dobroj zabavi. Disko ostrvo ove godine ugošćuje Jelenu Karleušu, Acu Lukasa i Harisa Džinovića. Domovinski pokret Kaštela smatra da ovaj muzički pravac ne pripada našem podneblju te kako moramo čuvati mediteransku i evropsku kulturu kojoj pripadamo - poručili su.


- Muzika oblikuje našu stvarnost i društvenu filozofiju, a navedeni izvođači pripadaju nekom drugom identitetu. Prljavo kazalište otvorilo je festival i nakon njih će tokom juluaKaštelani, Vranjičani, Solinjani, Splićani i brojni gosti slušati Karleušu, Lukasa i Džinovića, bili u tom trenutku na Barbarincu ili ne bili. Muzika se širi zalivom. Dužni smo čuvati kulturno dobro, a Grad Kaštela, koji je izdao koncesiju na zaštićenom kulturnom dobru, trebalo bi da vodi računa koji će se događaji organizirati na ostrvu - navode u objavi.

Podsjetimo, Jelena Karleuša redovno ima nastupe u Hrvatskoj, gdje je uvijek pravila fantasičnu atmosferu i njeni nastupi su uvijek krcati i klubovi u kojima nastupa popunjeni do kraja.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.