x

Zenica

Ubjedljiva pobjeda zeničke Fortune

U utakmici pvog kola Kupa za seniore Nogometnog Saveza Zeničko-dobojskog kantona (NSZDK) za sezonu 2023/2024, danas su u Zenici igrali zenički kantonalac, NK Fortuna i drugoligaš FBiH, grupa Centar, NK Natron iz Maglaja. Utakmica je odigrana na „B“ terenu na Kamberovića polju pred oko 100 gledalaca po sunčanom vremenu, +22* C. Ubjedljivu pobjedu ostvarili su domaći nogometaši NK Fortune.

Strijelci za Fortunu bili su Almedin Pjanić u 1′, te Tarik Huzbašić u 10′ i 21′;

Službena lica su bili: Glavni sudija Mahir Čosić (Breza), pomoćnici, A1 Amar Hrustanović (Kakanj), A2 Rifet Čamdžić (Zenica), delegat i posmatrač suđenja Osman Drino ( Zenica).

Sastav NK Fortuna:

Alvin Bujak, Muhamed Brahim Brahimi, Edvin Vardo, Senaid Hercegovac, Almedin Pjanić (cap), Amer Isaković, Anes Agić, Tarik Huzbašić, Adis Đulan, Hamza Vardo, Sedad Žuna;

Rezerve: Ismet Gračić, Jusuf Dizdarević, Ajdin Hrustić, Kerim Šeper, Ahmed Bureković, Dino Omerdić; (Glavni trener Armin Beganović, predstavnik kluba Mersid Bureković);

U utakmici pvog kola Kupa za seniore NSZDK, zenička Fortuna je iznenadila drugoligaša NK Natron iz Maglaja, ostvarila ubjedljivu pobjedu i plasman u drugo kolo seniorskog Kupa ZDK.

Utakmica je riješena do 21.minute, a strijelci su bili u prvoj minuti, kapiten Almedin Pjanić i povratnik u redove Fortune, Tarik Huzbašić, u 10′ i 21.minuti. Kao što je poznato, mladi Huzbašić je prošlu sezonu, 2022/2023, proveo u tadašnjem drugoligašu, a sada prvoligašu NSFBiH, NK Čelik. Ispostavilo se da je treći gol na utakmici, postignut u 21′ bio i konačan rezultat ove utakmice.

U drugom poluvremenu, pet igrača sa klupe Fortune su dobili priliku da nastupe u ovom meču, svi osim Kerima Šepera.

Parovi prvog kola seniorskog Kupa NSZDK:

Zenica: NK Fortuna – NK Natron 3:0

Tešanjka: NK Pobjeda – NK Krivaja 2:4

Visoko: NK Liješeva – NK Bosna 0:1

Šije: NK Napredak – NK Usora –

Zenica: NK Čelični Grad S. – NK „Žepče 1919“ –

Breza: FK Rudar – NK Vareš –

Jelah: FK Borac – NK Moševac –

Inače, osvajač senirskog Kupa ZDK u prošloj sezoni, 2022/2023, bio je NK Čelik, pobjedom u finalu u Jelahu nad domaćim Borcem rezultatom 2:5. 

..

.

.

.

.

Pahuljko / zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.