x

Uznemirujuće obraćanje palestinske novinarke prije ubistva: Ovo bi mogao biti moj posljednji video

Palestinska novinarka Ayat Al-Khadour ubijena je sinoć nakon izraelske racije kuće njene porodice u sjevernom pojasu Gaze, javlja Middle East Monitor.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

Samo nekoliko trenutaka prije napada je Ayat objavila video-snimke na društvene mreže u kojima kaže da su ovo možda njeno posljednje javljanje jer se bombardiranje Beit Lahia pojačalo i da možda neće preživjeti noć.

Ovo bi mogao biti moj posljednji video. Danas je okupacija ispalila bombe s bijelim forsforom na područje stambenog projekta Beit Lahia, kao i termobarične bombe. Bacali su letke tražeći evakuaciju područja i svi su otišli. Svi su u panici istrčali na ulice, ne znajući kuda idu. Mi smo podijeljeni. Mali broj nas, uključujući i mene, ostao je kod kuće. Svi ostali su evakuisani. Ne znamo gdje su otišli. Situacija je krajnje zastrašujuća. Prizor je užasan. Ovo što nam se dešava je teško. Neka nam se Bog smiluje”, rekla je ova novinarka u svom posljednjem obraćanju.

Također je objavljeno da je novinarka Alaa Taher Al-Hasanat “ubijena u izraelskom napadu na kuću njene porodice u gradu Gazi”.


Ayat je ranije dokumentirala navodno korištenje izraelskih međunarodno zabranjenih fosfornih bombi u stambenim područjima grada Gaze.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

Video pogledajte OVDJE.

N1

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.