x

Zdravko Čolić: Volio bih da su moje kćerke češće u Sarajevu!

Iako je na rođendan došao u društvu Lajle Torlak, direktorice Pink BH veče je proveo u časkanju sa našom najvećom folk zvijezdom Halidom Bešlićem. Zanimalo nas je hoće li doći do neke saradnje i šta to dva naša velikana „kuhaju``.

Još od svojih prvih javnih nastupa Zdravko Čolić nosi titulu šarmera. Pa i danas, skoro pet decenija kasnije i nekoliko izmjenjenih generacija niko mu je nije uspio oteti, što se moglo vidjeti, i na nedavnom, 25. rođendanu „Radija M``. Oko njegovog stola uvijek je bilo gužve, i čini nam se nema te žene koja je bila u Coloseumu a da nije napravila fotografiju s njim. 

 

A on, ne samo da je sa osmjehom dočekao svaku damu već nijednu nije ispratio bez komplimenta. Stari šarmer. 

 

I svaka bi od stola odlazila u oblacima i uvjerenju da je posebna, a on je sa sljedećom ostajao za stolom. I tako je sada, tako je bilo, tako će i biti... sve se mi mijenjamo no u njegovom životu, kako nam je i rekao, ima mjesta samo za tri žene - njegovu suprugu i dvije kćerke. 

 

Iako je na rođendan došao u društvu Lajle Torlak, direktorice Pink BH veče je proveo u časkanju sa našom najvećom folk zvijezdom Halidom Bešlićem. Zanimalo nas je hoće li doći do neke saradnje i šta to dva naša velikana „kuhaju``.  

 

- Sa Halidom ne pričam o muzici. S prijateljima ne pričam o tome, niti želim ulaziti u bilo kakve poslove jer uvjerenja sam da čim s prijateljem počneš raditi to prijateljstvo se razvodnjava. A s Halidom želim da se družim i akšamlučim još mnogo godina - kazao nam je Čola.

 

Kako ga nismo željeli „daviti`` ni sa ženama, ni privatnim stvarima, s njim smo pročaskali o koncertu u njegovom rodnom gradu, jer nas je zanimalo ima li u planu raditi na stadionu „Koševo``.   

 

- Hajmo to ostaviti za 2017. godinu. To je realno. A Koševo je bila velika tuga...kiša... i ta 1978. godina. Od tada se nadam još jednom Koševu - kazao je Čola. 

 

No, do Koševa i njegovih velikih koncerata on će publiku obradovati još jednim albumom. 

 

- Sljedeće godine u planu je i novi album, prošle su tri godine i mislim da je vrijeme za novi. No, do njega sigurno su izbaciti i jedan singl - kazao je Sarajlija s kojim je nemoguće razgovarati u miru jer ga svi pozdravljaju, dobacuju pa čak i prekidaju naš razgovor kako bi napravili fotografiju s njim. 

 

Ali tako je kad te vole...a još si u svom gradu gdje si baš okružen prijateljima. A često je, kaže, ovdje. 

 

- Dođem često. Kao i svaka osoba imam svoje momente, poslove ali i privatne korake tako da mediji baš i ne isprate svaki korak i dolazak - rekao nam je Čola. A na pitanje kako njegove kćerke doživljavaju Sarajevo kaže: 

 

- Znaju Sarajevo, dovodim ih... ali volio bih da su češće sa mnom ovdje. 

Sarajevo je jedan internacionalni grad i on će sve više da raste na skali najboljih gradova u svijetu, što ono i zaslužuje. Olimpijada nije bezveze zaslužena, niti je ona bila samo zbog planina oko Sarajeva već i zbog ljudi koji u njemu žive.

 

Ipak u Novu godinu neće ući sa svojim Sarajlijama. Naime, odlučio da je da ponovo ono što je uradio i prije tri godine i najluđu noć dočekati u Budvi na Trgu. 

 

- Mislim da Crnogorci to najbolje rade, maksimalno ulažu u turizam i znaju se dobro provesti. Ali i napraviti da se i ja dobro zabavim - rekao je neviđeni šarmer, s kojim nam nisu dali dugo razgovarati a i morali smo poštovati da je došao na rođendan prijatelju a ne na svoju promociju.

 

Nasmije me kada se znoji Mirso Ibrić

 

Kako smo s Čolom bili na rođendanu Radija M, nismo mogli da ga ne pitamo o Mirsadu Ibriću, njihovoj saradnji i druženju. 

 

- Nas dvojica smo krenuli još davnih sedamdesetih, Dom mladih, Skenderija... Kada se sjetim Mirse sjetim se i našeg koncerta 1978. godine na Koševu, kojeg je prekinula kiša. U propagandnim opcijama gurali smo jedan drugog, kako ja njega tako i on mene. Mirso je čovjek kojeg svi vole i znaju u regiji. Radujem se svakom njegovom uspjehu a naročito ovom jubileju, i vjerujem da će ova priča prerasti i u televizijsku - kzao je Čola ipak naglašavajući da je radio najveća propaganda muzike.

 

- Raduje me što je ovo porodična priča i da je njegova cijela familija uključena u to. Ali još više me raduje činjenica da je i mene uvrstio među članove svoje familije jer nakon toliko godina saradnje mi ne možemo biti poslovni partneri već smo zaista iskreni prijatelji. 

 

Anegdota iz zajedničkog druženja, kaže, ima mnogo. A Čola se uvijek sjeća njegove nestrpljivosti i straha pred bilo kakav nastup, i to je ono što ga nasmijava dok se Mirso znoji. 

 

Izvor: expressmag.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.