x

Zenica

Zmajevi poraženi od Luksemburga! (Galerija)

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je na Bilinom polju u Zenici od Luksemburga rezultatom 2:0 (1:0), u okviru 4. kola grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024 u Njemačkoj.

Utakmica je počela loše za našu reprezentaciju. Adrian Leon Barišić je bio neoprezan u svom šesnaestercu, Borges Sanchez mu se prikrao i oduzeo loptu, zaobišao Ibrahima Šehića i doveo svoju selekciju u vođstvo u 4. minutu utakmice. „Zmajevi“ su uzvratili u 18', kada je Kenan Kodro glavom pogodio stativu nakon akcije u kojoj su učestvovali Amar Dedić i Miroslav Stevanović. Dva minuta kasnije centrirao je Miralem Pjanić, ali udarac glavom Edina Džeke nije bio dovoljno snažan. Do kraja poluvremena bh. reprezentacija nije uspjevala da ozbiljnije zaprijeti gostima, koji su se uglavnom fokusirali na kontranapade.

Ponovo je jedan nesporazum u našoj odbrani mogao da nas košta primljenog gola u 47. minutu, ali je ovaj put Ibrahim Šehić uspio da zaustavi pokušaj Barreira. U 55' dosuđen je penal za Bosnu i Hercegovinu. Florian Bohnert je povukao za dres Edina Džeku u svom šesnaestercu, a sudija Gai Leibovitz pokazao na penal nakon intervencije iz VAR sobe. Loptu je na „bijelu tačku“ namijestio Amir Hadžiahmetović, ali je šutirao visoko preko gola. U 74' odbrana bh. reprezentacije je ponovo katastrofalno pogriješila, što je iskoristio Danel Sinani i postigao drugi gol za Luksemburg.

U ostalim susretima u našoj grupi Slovačka je savladala Lihtenštajn sa 1:0, a istim rezultatom je i Portugal savladao Island u gostima.

Nakon četiri odigrana kola Portugal je prvi na tabeli sa maksimalnih 12 bodova, Slovačka ima 10, Luksemburg 7, Bosna i Hercegovina i Island po 3, a Lihtenštajn je bez bodova.

Kvalifikacije za EURO 2024 nastavljaju se u septembru. Zmajevi će najprije ugostiti Lihtenštajn 8. septembra, a tri dana kasnije gostovaće Islandu.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / nfsbih

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.