x

Zenica

Zmajice na Bilinom bolje od Bjelorusije, pobjeda dovoljna za baraž

Ženska „A“ reprezentacija pobijedila je danas na „Bilinom polju“ u Zenici Bjelorusiju sa 1:0 u susretu 6. kola grupe B4 UEFA Lige nacija.

Izabranice Samire Hurem ofanzivno ulaze u meč i već u 7′ dvije odlične prilike nisu iskoristile Minela Gačanica i Marija Ana Milinković. Šut Gačanice sa desetak metara je zaustavila golmanica Bjelorusije, dok je u nastavku akcije Milinković pokušala iskosa sa desne strane, ali je lopta otišla pored gola. Ena Šabanagić je 15′ snažno šutirala sa distance, a lopta ovaj put odlazi preko gola.

Inicijativa Zmajica se isplatila u 17′. Amela Kršo sa lijeve strane šalje loptu na suprotnu stativu za Minelu Gačanicu koja je precizna za 1:0. Nakon tog gola igra se do kraja prvog poluvremena odvijala između dva kaznena prostora, bez većih prilika.

U nastavku su opet prve zaprijetile Gačanica i Milinković, ali nisu bile uspješne u 53′ i 55′. U 62′ Emina Ekić sa ivice kaznenog prostora pogađa prečku, a lopta se odbija do Maje Jelčić čiji pokušaj iz blizine blokira golmanica Nataliya Voskobovich. Ekić je glavom u 87′ iz povoljne pozicije loptu poslala preko gola i to je bila posljednja šansa na utakmici.

U drugom susretu grupe Češka je pobijedila Sloveniju sa 4:0, te je sa 13 bodova zadržala prvo mjesto u grupi i plasirala se u Ligu A.

Bosna i Hercegovina je prvo izdanje UEFA Lige nacija za žene završila na drugom mjestu u grupi sa 11 bodova, te će u februaru kroz play off pokušati da izbori plasman u viši rang. Protivnik Zmajicama biće jedna od trećeplasiranih ekipa iz Lige A, a žrijeb će biti održan 11. decembra u 13:00 sati u Nyonu.

Treće mjesto u grupi osvojila je Slovenija sa 6 bodova, dok je Bjelorusija završila kao četvrta sa 2 boda.

Bosna i Hercegovina-Bjelorusija 1:0 (1:0)

Stadion: Bilino polje, Zenica.

Gledalaca: 420.

Sutkinja: Deborah Anex (Švajcarska).

Pomoćne sutkinje: Emilie Aubry, Melissa Correia Dos Santos (Švajcarska).

4. sutkinja: Natalija Popović (Švajcarska).

Golovi: 1:0 Gačanica (17′).

Žuti kartoni: Slesarchik, Voskobovich (Bjelorusija).

Bosna i Hercegovina: Jelena Gvozderac, Ena Šabanagić, Melisa Hasanbegović, Gloria Slišković, Selma Kapetanović, Marija Ana Milinković, Aida Hadžić (68. Merjema Medić), Emina Ekić (90+3. Una Rankić), Maja Jelčić, Amela Kršo, Minela Gačanica (60. Dajana Spasojević). Selektorka: Samira Hurem.

Bjelorusija: Nataliya Voskobovich, Anastasiya Linnik, Anna Kozyupa, Yuliya Slesarchik, Karyna Alkhovik, Anastasiya Shuppo (68. Darya Harshkova), Milana Surovtseva, Anastasiya Novikava, Kseniya Kubichnaya (90. Olga Kapysha), Valeryia Bohdan, Anna Pilipenko. Selektor: Yuri Maleev.


Pahuljko / zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.