x

5 sigurnih znakova koji ukazuju na to da vam se veza polako raspada

Činjenica je da nije uvijek lako reći da li vaša veza ide dobrim putem ili srlja u provaliju.

Međutim, postoje uobičajeni izdajnički znaci da je vaša veza gotova, poput mnogo svađa i nepovjerenja, ali mogu biti i manje očigledni signali koje ne želite da previdite ako planirate da ostanete zaljubljeni.

Mnogo je znakova koji vas mogu upozoriti na predstojeću propast, signalizirajući da vaša veza ne ide u pravom smjeru i da je vrijeme da je okončate.

1. Partner vas ne poštuje

"Znak da veza polako propada je ako partner omalovažava onog drugog i tretira ga s nepoštovanjem, privatno ili javno", kaže Barbara Blumfild, savjetnica i autorka.

U zdravoj vezi, partneri bi međusobno trebalo da se podržavaju i da jedan drugog bodre i uveseljavaju. Ako vam partner samo ispija energiju i ne pomaže vam kada vam je najpotrebnije, onda je to znak malo većeg problema. Takva veza bi mogla ubrzo da se završi.


2. Partner vas emocionalno zlostavlja

Još jedan znak emocionalnog zlostavljanja može biti partner koji je vrlo šarmantan i fin u javnosti, ali koji se potpuno promijeni nakon što se zatvore vrata stana. Jedan od prvih znakova porodičnog zlostavljanja je da neko ne želi da njihov partner viđa prijatelje i porodicu ili da radi van kuće. Ovakvo ponašanje obično se javlja postupno i znak je partnera koji kontroliše.

3. Osjećate se nespojivo

Postoje i drugi znakovi upozorenja. Ako s partnerom nikako ne možete da nađete zajedničko mišljenje ili ako više ne želite ni da budete intimni s njim, ni da provodite zajedničko vrijeme, to je znak da više niste zaljubljeni. Uz to, možete pomisliti da ste nespojivi i da više ne možete s njim da komunicirate jer se jednostavno ne slažete.

"Ako ni jedno ni drugo nema o čemu da razgovara, da, to se čini kao nespojiva veza", upozorava Blumfild.


4. Vodite drugačije živote

Čak i ako se zapitate kakav bi bio život da napustite svog partnera ili se viđate s nekim drugim, to ne znači da veza propada. Blumfild kaže da je zdravo sanjariti o različitim životnim scenarijima, ali problem nastaje kad krenete da vodite drugačiji život od onog zajedničkog. Na primjer, sada odvojeno izlazite u grad, ne idete više na večere, više ste s prijateljima nego s partnerom, ne uključujete ih više u svoj život već radite onako kako vama odgovara i slično.

Ne treba da provodite svaki sekund zajedno, ali određeno vrijeme bi trebalo da provodite zajednički i da se zabavljate. Provođenje zajedničkog vremena najvažniji je dio veze jer vam pomaže da upoznate partnera i pomaže vam da se više povežete.

Ako nemate vremena jedno za drugo to je klasični znak da vaša veza neće uspjeti.

Ljudi rade svašta da bi se zabavili, izlaze u barove, bave se sportom, planinare itd. Ako vaš popis zabavnih stvari više ne uključuje vašeg partnera, postoji razlog.

5. Konstantno se borite oko istih stvari

Ako se uvijek nađete u istim bitkama sa svojim partnerom, to može značiti da neko od vas ima neki dublji problem koji treba da riješi.

"Ukoliko se stalno svađate oko istih stvari, to je znak da bi vam profesionalna pomoć dobro došla. Obično postoji neki dublji problem zbog kog partner ponavlja jedan te isti obrazac više puta", savjetuje Blumfild.

Borba oko potpuno istih stvari iznova i iznova, nije dobra stvar. Učestale svađe oko istih i malih stvari, znak su da je vaša veza osuđena na propast. Ako ne uspijete to da riješite, vrijeme je da odete.


(24sedam)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.