x

URBANIZAM I PRIRODA

Aera: Inovativni koncept vertikalnog odmarališta

Ovaj model je pionir kada se radi o gradskim odmaralištima i predstavlja integrirani resort u urbanom centru koji smanjuje karbonski otisak


Kada su odmarališta u pitanju, prvo što nam padne na pamet su vjerovatno lokaliteti poput šume, plaže, planine, odnosno u osnovi, mjesta vezana za prirodno okruženje...


To je razumljivo, jer želimo da pobjegnemo iz užurbanog grada i ponovo se povežemo s prirodom i svojom biti. Međutim, Aera, prvi koncept vertikalnog odmarališta OBMI laboratorije za inovacije, ima drugačije razumijevanje koncepta. Ovaj model je pionir kada se radi o gradskim odmaralištima i predstavlja integrirani resort u urbanom centru koji smanjuje karbonski otisak, pruža wellness kroz intiman pristup prirodi i pristup oazi bez potrebe za velikim putovanjem.


Korištenje vertikalne arhitekture umanjuje otisak u oblastima gdje je zemljište dragocjeno po vrijednosti i dostupnosti. Ovo smanjuje utjecaj na životnu sredinu i okolno zemljište, potičući domaća putovanja.

Dizajn kompanije ''Aera'' uključuje sedam okruga: objedovanje, umjetnost, modu, dramu, baštu, wellness i porodicu, a nebeska paluba uključuje bazen sa pogledom na grad iz ptičije perspektive kako bi zaintrigirao putnike i lokalno stanovništvo. Ovaj prostor će služiti kao jedinstveno mjesto za bijeg od grada u samom gradu, s pješačkim stazama obrubljenim zelenilom koje pružaju pravi osjećaj skrivanja od stresa i izazova metropole.


Baš kao tipično odmaralište na egzotičnoj destinaciji, ''Aera'' nudi ponešto za cijelu porodicu. Postoji rekreativna zabava za sve uzraste, raskošna spa ponuda i mnoštvo kulinarskih iskustava.

Izvor: avaz.baKOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.