x

frontmen grupe parni valjak

Aki Rahimovski ispraćen na vječni počinak, uz kovčeg stajala dirljiva posveta!

Aki Rahimovski preminuo je 22. januara, a danas je sahranjen u Aleji velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Aki Rahimovski je sahranjen u Aleji velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj, a sahrani su prisustvovali članovi porodice i najbliži prijatelji i kolege, a među njima su bili i Husein Hasanefendić Hus, Marijan Brkić, Zlatan Stipišić Gibonni, Dino Jelusić, Kristina Tina Kresnik i brojni drugi.


U trenutku kada su lijes Akija Rahimovskog spuštali u grob kamere su se ugasile, a zasvirala je pjesma "Sailing" muzičara Roda Stjuarta (Stewart) kojeg je Rahimovski rado slušao i o njemu često govorio. Lijes prekriven makedonskom zastavom do grobnog mjesta ispratili su članovi "Parnog valjka", djeca Akija Rahimovskog i brojni prijatelji i kolege muzičari.


Ispred sanduka sa Akijevim tijelom je napisana posveta "Tužna je naša ulica otkad nisi tu... Jer tužnu pjesmu pjevaju oni što ostaju" iz pjesme Parnog Valjka "Moja je pjesma lagana", prenosi Kurir.

Podsjetimo, svako ko bude želio da oda počast pokojnom pjevaču ima priliku to da učini kod Zdenca života ispred zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.