x

Njemački teniser ne isključuje tu mogućnost

Alexander Zverev: Moguće je da sam prebolio koronu za vrijeme Australian Opena

Njemački teniski as Alexander Zverev kaže kako nije isključeno da je u vrijeme Australian Opena prebolio koronu.

Naime, tvrdi da je nakon boravka u Kini, koncem prošle godine, ubrzo dobio strašni kašalj, koji ga je danima pratio u Melbourneu.

"Moja djevojka Brenda bili smo 28. decembra u Kini. Ne možete ni zamisliti koliko sam ja kasnije kašljao u Australiji, praktično čitav mjesec. Imao sam dva-tri dana temperaturu, kašljao bih po pet-šest sati, a isto tako i Brenda. Nismo znali što nam je", ispričao je Zverev putem Instagrama svom prijatelju, njemačkom zabavljaču Oliveru Pocheru. Trenutačno se njemački tenisač nalazi u Tampi na Floridi, pokušava trenirati i prati razvoj situacije u svijetu nakon izbijanja pandemije koronavirusa.

Kaže kako mu je odmah bilo jasno da se kod njega i djevojke ne radi o običnoj gripi. "Bio je to kašalj kakvog još nikad nisam imao. Nije me ništa boljelo, ali kašljao sam svakih deset sekundi", kaže Zverev. Ipak, i u takvome stanju NIjemac je stigao do polufinala Australian Opena i time postigao svoj najveći dosadašnji uspjeh na grand slam turnirima. On ne želi tvrditi kako je imao koronu koja ga je omela u polufinalnom meču, kojeg je izgubio od Dominica Thiema, ali napominje da takav osjećaj još nikad nije imao. 


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.