x

Alpski raj! Znate li gdje se nalazi najbolji hotel za skijaše?

Hotel je smješten u švicarskom kantonu Valais na visini od 1531 metra, te ima neposredan pristup skijaškim liftovima koji vam nude više od 400 kilometara terena za skijanje i planinarenje.

Hotel W u Verbieru u Alpama nazivaju najboljim švicarskim i svjetskim hotelom za skijaše. Sedam je puta uzastopno proglašen najboljim skijaškim hotelom na svijetu od strane World Ski Awardsa – globalne inicijative za prepoznavanje, nagrađivanje i slavljenje izvrsnosti u skijaškom turizmu.

Hotel je smješten u švicarskom kantonu Valais na visini od 1531 metra, te ima neposredan pristup skijaškim liftovima koji vam nude više od 400 kilometara terena za skijanje i planinarenje. Štaviše, kada snijeg prekrije Verbier možete doskijati ravno do hotela.


Nakon uživanja na snježnim padinama opustite se u jednoj od 123 soba i apartmana u hotelu koji su opremljeni prostranim krevetom i kaminom. Svaka soba ima i velike prozore s kojih puca nevjerovatan pogled na veličanstvene planine.


Jesti možete u bistro W Kitchen u sklopu hotela i tapas baru Eat-Hola, a topao koktel popiti u W Living Roomu. W Verbier obuhvata i alpsku spa oazu na 1300 četvornih metara koja sadrži devet soba za različite kozmetičke tretmane, dva bazena i teretanu opremljenu najsavremenijim uređajima.

Hotelski hodnici ispunjeni su djelima moderne umjetnosti i zanimljivim kutcima za fotografiranje, a parkiralište skupocjenim superautomobilima. Ovo potonje ne čudi s obzirom da u W Verbieru uglavnom odsjedaju ljudi dubljeg džepa. Cijena smještaja u prosincu? Prava sitnica – već od 759 švicarskih franaka.


(Punkufer.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.