x

Amela Šehović o braku, djeci, karijeri: Za male pare neću da pjevam u Bosni!

Svojevremeno je Amela Šehović ``žarila i palila`` bosanskom estradom. No, već odavno ona nije toliko prisutna na estradi. Kaže svojom voljom.

U braku 16 godina

 

- Prvi razlog je moja porodica i obaveze oko djece, jer su mi njihovo odrastanje i odgajanje prioritet, a u posljednjih godinu se bavim i nekim drugim poslom koji nije vezan za estradu. U medijima me nema isključivo mojom odlukom, jer nemam ništa novo da ponudim publici, stoga ne vidim potebu za medijskim eksponiranjem. U potrazi sam za novom pjesmom, pa kad je snimim bit će me i u medijima - priča nam Amela.

 

Ona rijetko, a tačnije rečeno nikako, već nekoliko godina ne nastupa po BiH, osim u izuzetnim prilikama.

 

- Razlog je slaba plaćenost pjevača i trenutni kuršlus na estradi. Ponekad mi se čini da svi koji ne znaju čime da se bave u životu odluče da postanu pjevači, tako da ja pjevam isključivo u inostranstvu - nastavlja ona dodajući kako je oduvijek birala mjesta gdje će pjevati. Postoji mnogo objekata u kojima ni za kakav novac ne bi pjevala. U situaciji je da može da bira da li, gdje i koliko ću da pjeva. Nažalost, dodala je, mnoge njene kolege su prisiljene radi egzistencije da pjevaju i tamo gdje im se ne pjeva.

 

Sa suprugom Osmanom je zajedno 18 godina, od toga 16 u braku.

 

- Na samom početku smo se dogovorili da privatni život ne iznosimo u javnost, jer valjda se zato i zove privatni. Oboje se bavimo jako dinamičnim i zahtjevnim poslovima koji nose mnogo odgovornosti, ali se ipak trudimo da sve što je vezano za posao ostavimo ispred vrata onog momenta kada uđemo u naš dom i posvetimo se jedno drugom i našoj djeci.

 

Nikada, nastavlja ona, nije bila konfliktna ličnost i zaista nikada nije imala bilo kakav sukob sa nekim od kolega.

 

- Privatno se ne družim sa ljudima sa estrade, osim kada moram, a to je na snimanjima emisija ili nekim zajedničkim nastupima, tako da i to može biti razlog što sam sa svima u korektnim odnosima. Nismo imali vremena da se posvađamo - kroz smijeh priča Amela koja i danas svojim atraktivnim izgledom može parirati i 20-godišnjakinjama.

 

Amela se grozi rijaliti programa i da se ona pita, zabranila bi ih.

 

- U kući sam ukinula kanale koji to prikazuju, da mi djeca ne bi pomislila kako je to što se tu dešava i izgovara nešto što je normalno, a nije. Mislim da u takvim projektima učestvuju očajnici koji su bezposleni i bez mogućnosti da zarade novac na neki pristojniji način. Ja u rialitiju? Gluho i daleko bilo.          

 

 Ima tu genetike

 

- Ima tu genetike, naravno, ali je za moj izgled prvenstveno zaslužna zdrava ishrana i svakodnevni treninzi na koje me je, moram priznati, ``natjerao`` suprug i u kući mi opremio mini teretanu, jer sam odbijala da idem u gradske teretane. Sa dvadeset je lako biti fit, bez prevelikog truda, ali sa 41, koliko ja imam, ipak se treba potruditi da bi se dobro izgledalo - onako iskreno, kako samo ona to zna, završila je Amela Šehović.

 

 Željela sam petero djece

 

 Amelina najveća želja je bila da se ostvari kao majka i oni su ispred svega.

 

- Odgajam djecu na najbolji mogući način i rezultati moje posvećenosti njima se i vide. Muhamed i Nejla su lijepo odgojena i uspješna djeca. Ne kajem se što nisam rodila treće dijete, kajem se što ih nemam barem petoro - dodala je ona.

 

Izvor: expressmag.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.