x

želi borbu za titulu

Anthony Davis zatražio odlazak iz New Orleansa, trade u LA Lakerse realna opcija

Košarkaš New Orleans Pelicansa Anthony Davis obavijestio je čelnike kluba da nema namjeru produžiti ugovor čak ni kada mu ta opcija bude ponuđena i da želi trade u ekipu koja će mu omogućiti borbu za naslov prvaka.

Davis će na ljeto imati opciju da potpiše novi petogodišnji maksimalni ugovor u vrijednosti od 240 miliona dolara, ali također postoji opcija da naredne sezone postane slobodan agent.

Centar Pelicansa zatražio je od čelnika kluba trade, jer nije zainteresovan za nastavak saradnje s klubom koji mu ne nudi apsolutno nikakvu mogućnost da postane prvak i da se bori za sami vrh, a to je potvrdio i njegov agent.

"Anthony želi trade u ekipu koja će mu pružiti priliku da pobjeđuje u kontinuitetu i da se bori za titulu prvaka. Želio je biti iskren te je otvoreno rekao klubu kakve su mu namjere, a takav pristup je najbolji i za njega i za franšizu", kazao je nejgov agent Rich Paul.

New Orleans je ove sezone upisao 22 pobjede i 28 poraza, a trenutno se nalaze na 13. mjestu Zapadne konferencije. Davis u prosjeku bilježi 29.3 poena po meču uz 13.3 skoka i 4.4 asistencije. Zbog loma prsta na lijevoj ruci, trenutno je van ekipe.

Još uvijek nije poznato u koji bi klub Davis mogao otići, ali najviše se priča o tome da bi to mogli biti LA Lakersi koji bi s njim i LeBroneom Jamesom pokušali zaustaviti dominaciju Golden Statea.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.