x

REMI S VEST HEMOM

Arsenal opet prokockao veliku prednost i zagorčao sebi život u borbi za titulu

Arsenal ostaje prvi na tabeli Premieršipa sa 74 osvojena boda

Nogometaši Arsenala u drugom uzastopnom meču ispustili su pobjedu i vodstvo od 2:0, a danas su u gradskom derbiju protiv Vest Hemom "ponovili" grešku iz meča protiv Liverpula i ostali bez pobjede i tri boda. Konačan rezultat susreta bio je 2:2.

Fantastično otvaranje

Arsenal je fantastično otvorio susret, baš kao i u meču protiv Liverpula, a u prvih 10 minuta Gabriel Hesus (Jesus) i Odegard (Odegaard) su postigli dva pogotka i donijeli vodstvo od 2:0 ekipi Mikela Artete.

Činilo se da je sve pod kontrolom i da će Arsenal lagano kontrolisati meč, a onda Parte (Partey) gubi jednu loptu na sredni terena, Gabriel ruši Pakuetu (Paquetu) i sviran je penal za Vest Hem koji je Benrahma pretvorio u gol. S rezultatom 2:1 se otišlo na odmor.

Ostaju prvi na tabeli

U 51. minuti Arsenal je imao veliku šansu da iz penala postigne treći gol, ali je Saka promašio čitav gol, a kazna stiže ubrzo nakon toga kada je Boven (Bowen) pogodio za 2:2, što je na kraju bio i konačan rezultat meča.

Arsenal ostaje prvi na tabeli Premieršipa sa 74 osvojena boda, četiri više od Mančester sitija (Manchester Cityja) koji ima i utakmicu manje, a ova dva tima sastat će se 26. aprila na stadionu Etihad i tada će vjerovatno biti mnogo stvari jasnije.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.