x

TRANSFER NA POMOLU

Arsenal se rješava jednog od najvećih promašaja: Hadžiahmetoviću dolazi pojačanje od 80 miliona eura

Reprezentativac Obale Slonovače Nikolas Pepe će karijeru nastaviti u Bešiktašu

Reprezentativac Obale Slonovače Nikolas Pepe (Nicolas) trebao bi postati saigrač sa „Zmajem“ Amirom Hadžiahmetovićem u Bešiktašu, prenosi „L'Equipe“.

Francuski list nije navio koliko će koštati transfer, a krilni napadač je već obavio ljekarske preglede u Parizu, nakon kojeg bi trebao potpisati za turski klub i time napustiti Arsenal, čiji je član od 2019. godine.

Sve do dolaska Deklana Rajsa (Declan Rice), koji je ovog ljeta stigao za 116 miliona eura, Pepe je bio najskuplji igrač kojeg je Arsenal ikad kupio.

Londonski klub ga je na ljeto 2019. godine doveo iz Lila za 80 miliona eura. Pepe danas ima 28 godina i na njega se zaboravilo. Svoju posljednju utakmicu za „Topnike“ odigrao je u avgustu prošle godine, a zatim je proveo sezonu u Nici, mada se tamo nije previše proslavio, gdje je uz probleme s povredama postigao tek osam golova.

Mogao bi ući u historiju Arsenala kao najveći promašaj, iako njegove brojke nisu katastrofalne – 112 nastupa, 27 golova i 21 asistencija su sasvim pristojan učinak. Međutim, od tada rekordno plaćenog napadača očekivalo se puno više. Ugovor s Arsenalom mu važi do ljeta 2024. godine, a vrijednost mu se procjenjuje na 18 miliona eura.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.