x

Audi Q5 e-tron je novi električni SUV

Slike Audija Q5 e-tron su procurile na internet. Čuvanje tajne kako automobil izgleda prije nego što se službeno pokaže svijetu postaje sve teže i sve besmislenije.

Proizvođač daje sve od sebe da što više zakamuflira vozilo, a svejedno će zaposlenik naoružan krijumčarenim mobitelom napraviti nekoliko fotografija i cijeli zamršeni plan završi u kanti za smeće. Proizvođači s tvornicama u Kini jednostavno nemaju sreće. U posljednje vrijeme zaposlenici su uslikali modernizovani BMW serije 3 čije fotografije kruže svijetom. Audi RS3 također se ukazao na internetu prije službene premijere. Ovaj put objektiv kamere stigao je do Audija Q5 e-tron, najnovijeg električnog SUV-a, koji je trebao biti objavljen tek krajem godine.


Slike Audija Q5 e-tron pokazuju da najnoviji SUV jednostavno izgleda kao Audi

Audi Q5 e-tron izgleda kao i svaki drugi električni Audi. Ima prepoznatljiv gril i svjetla. Međutim, gledajući s boka više liči na minivan nego na SUV. Stražnji dio slijedi trenutni Audijev dizajn.


Automobil je blizanac Volkswagen ID.6. Prema odobrenju i patentnim dokumentima dostavljenim kineskom Ministarstvu infrastrukture, automobil je dugačak 4876 mm, širok 1860 mm i visok 1675 mm. Međuosovinski razmak je 2965 mm. Audi nudi nekoliko nivoa opreme, ali zasad znamo samo o vanjskim mogućnostima poput raznih svjetala, branika i dizajna felgi. Retrovizori izgledaju obično, ali budući da ih ima četiri, pretpostavljam da su dvije mogućnosti na ovoj slici kamere. Naravno, mogu pogriješiti, a to su ogledala iz redovne verzije i verzije S-Line.


(Automobili.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.