x

Bajgorić nakon žrijeba UEFA Futsal Lige prvaka: Nije mala stvar igrati utakmice protiv evropskog prvaka Sportinga, ali nikom se nećemo predati!

Žrijeb UEFA Futsal Lige prvaka održan je jučer u sjedištu UEFA-e u Nyonu, a prvak Bosne i Hercegovine u futsalu Mostar SG Staklorad smješten je u glavnu rundu sa Sportingom (Portugal), Ekonomcem (Srbija) te Dobovecem (Slovenija).

Ekspediciju Mostaraca u Švicarskoj pored predsjednika Amela Bajgorića činili su Edin Mušić, Alen Đuliman i Alnes Marić, a oni su na izvlačenju upoznali legendarnog nogometaša Javiera Saviolu.

Predsjednik Mostaraca je nakon žrijeba razgovarao sa brojnim predstavnicima klubova, i vjeruje da će za prvaka BiH ovo biti historijski uspjeh.

- Lijepo je vidjeti naš klub u grupi zajedno sa Sportingom, Ekonomcem i Dobovecem. Nije mala stvar igrati utakmice protiv evropskog prvaka Lisabona. Realno, protiv njih ne možemo puno očekivati, ali se nadamo da možemo u konkurenciji ekipa iz Srbije i Slovenije tražiti jedno od mjesta za nastavak takmičenja. Nećemo se nikome predati. Igrat ćemo najbolje što znamo i na najbolji način borit ćemo se za državu i naš Mostar. Pripreme bi mogle početi vrlo brzo, a trenutno radimo na dovođenju atraktivnih i kvalitetnih pojačanja. Mostar SG može samo da bude jači i bolji iz godine u godinu – kaže Amel Bajgorić, predsjednik Mostar SG Staklorada.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.