x

Odustaju od tužbi

Barcelona i Neymar nakon četiri godine konačno postigli dogovor

Neymar je prije četiri godine šokirao fudbalski svijet kada je iz Barcelone prešao u PSG.

PSG je odlučio da aktivira otkupnu klauzulu brazilskog fudbalera i za njega plate nevjerovatnih 222 miliona eura što je još uvijek rekord jednog transfera u historiji najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Neymar se nije odmah uklopio u ekipu PSG-a, a samo godinu dana kasnije pojavile su se špekulacije da se želi vratiti u Barcelonu.

Nedavno je otkriveno da je Neymar zaista bio na korak od povratka u Barcelonu, a transfer je propao jer Barcelona nije pristala da plati 20 miliona eura više koliko su tražili Parižani.


Ipak, činjenica je da se Barcelona i Neymar nisu rastali na najljepši način jer u klubu mu ne mogu oprostiti što je otišao u PSG na takav način.

No, strasti su se dodatno uzburkale kada je Neymar odlučio da tuži Barcelonu zbog neisplaćenog bonusa. Nekoliko dana prije odlaska u PSG na snagu je stupio njegov novi ugovor s Barcelonom u kojem je imao zanimljivu klauzulu.


Naime, radi se u klauzuli da Barca mora Neymaru isplatiti 26 miliona eura za lojalnost kada novi ugovor stupi na snagu. No, Katalonci su odbili to da urade zbog čega ih je Neymar tužio.

Spor na španskog sudu trajao je nekoliko godina, a sada je konačno sve završeno i to dogovorom između dvije strane.

Barcelona i Neymar dogovorili su se da ovaj slučaj završava sporazumnim dogovorom što su potvrdili iz katalonskog kluba.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.