x

KATALONCI SIGURNI

Barcelona povela u finalu španske lige: Skromna partija Muse

Košarkaški El Klasiko je ponudio puno uzbudljivih situacija, a na kraju su Katalonci bili uspješniji


Košarkaši Barcelone i Real Madrida odigrali su prvu utakmicu finala španske ACB lige u dvorani "Palau Blaugrana". Košarkaški El Klasiko je pripao košarkašima Barcelone rezultatom 97:88.

Madriđani su bolje započeli utakmicu, ali su Katalonci stigli preokrenuti i preuzeti vodstvo do kraja prve četvrtine. "Kraljevi" se nisu predavali i odličnom igrom u drugoj četvrtini, koja je završila u njihovu korist uspjeli na pauzu otići sa prednošću rezultatom 47:50.

Barcelona je u ne previše efikasnoj trećoj četvrtini preuzela ponovo incijativu i vodstvo. Katalonci tu prednost nisu ispustili do kraja utakmice i uspjeli su povesti u finalnoj seriji španske lige.

Kraljevi su probali da se vrate u utakmicu pred sami kraj, ali je bilo prekasno da zaprijete ozbiljnije rivalima.

Bh. reprezentativac Džanan Musa je odigrao skromnu partiju. On je za 20 minuta na parketu ubacio 5 poena i uhvatio dva skoka.

Najefikasniji u dresu domaće ekipe je bio Niko Laprovitola (Nico Laprovittola) sa 15 poena. Osim njega dvocifreno je bilo još šest košarkaša Blaugrane.

Kraljeve je predvodio Serhio Rodrigez (Sergio) sa 16 poena, dok je Valter Tavares (Walter) postigao 15.

Naredna utakmica je na programu u nedjelju, 18. juna. Katalonci će opet biti domaćini, a ova serija se igra na tri dobijene utakmice.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.