x

chumi nije imao pravo nastupa

Barcelona pred izbacivanjem iz Kupa Kralja!

Ekipa Barcelone vjerovatno će biti izbačena iz Kupa Kralja.

Kako navodi Mundo Deportivo, Katalonci su u prvom meču protiv ekipe Levantea nastupili sa igračem koji nije imao pravo nastupa, te će vjerovatno biti izbačeni iz ovog takmičenja.

Igrač koji nije imao pravo nastupa je mladi defanzivac Juan Brandariz, poznatiji kao Chumi. On je bio pod suspenzijom koju je dobio u B timu katalonskog velikana, ali ga je Ernesto Valvedre stavio u tim od prve minute u utakmici odigranoj prije sedam dana.

Tako je tim sa Nou Campa prekršio prvilo 56.3 i vjerovatno im slijedi izbacivanje bez obzira na večerašnji rezultat uzvratnog meča protiv Levantea.

Prvi meč je tim iz okoline Valencije je dobio sa 2:1 i večeras su na Nou Campu bili spremni da brane.

Real Madrid doživio istu sudbinu 2015. godine

Barcelonin veliki rival Real Madrid je u decembru 2015. godine također izbačen iz Kupa Kralja zbog korištenja fudbalera koji nije imao pravo nastupa za tim.

Tada je trener Kraljeva Rafeal Benitez u susretu protiv Cadiza koristio usluge ruskog fudbalera Denisa Cherysheva, koji zbog ranije suspenzije dok je nosio dres Villarreala nije mogao igrati, te je to Real skupo koštalo.

Cheryshev je imao suspenziju pošto je igrajući za Villareal prošle skupio tri žuta kartona, ali u Realu to očigledno nisu znali, pa ih je rukovodstvo La Lige izbacilo iz takmičenja, a Cadiz je prošao dalje.

Očigledno ni u Barceloni nisu previše pazili i sada se čeka konačna odluka čelnika La Lige, ali već je izvjesno kako će biti izbačeni.

Ovo je svakako veliki propust rukovodstva katalonskog tima koji će tako ostati bez jednog od trofeja kojeg su ciljali ove sezone.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.