x

Baumit organizovao stručni seminar na temu “Pravilnom gradnjom do zdravog stanovanja”! (GALERIJA)

Jučer je u Sarajevu u organizaciji kompanije Baumit, održan stručni seminar na temu “Pravilnom gradnjom do zdravog stanovanja”.

U prisustvu brojnih sturčnjaka iz oblasti projektovanja i gradnje, razmijenjena su najbolja iskustva i prakse iz oblasti upotrebe zdravih materijala i metoda gradnje. Istaknuta je važnost zdravog stanovanja kao jednog od pririteta u životu savremenog čovjeka. Poseban osvrt je bio na energetsku efikasnost stambenih objekata i njihovog utjecaja na životnu sredinu.


Zlata Ramčević dipl.ing.arh., voditeljica marketinga kompanije Baumit, naglasila je važnost upotrebe zdravih građevinskih materijala u savremenoj gradnji. Te istakla da je kompanija Baumit, u proteklih 20 godina na tržištu Bosne i Hercegovine, zahvaljujući stalnom ulaganju u tehnološke procese, ostvarila zapažene rezultate kada je reiječ o odgovornom i savjesnom poslovanju. Jedinstveni proizvodi koji su nastali kao rezultat dugogodišnjeg istraživanja i razvoja materijala, omogućavaju gradnju stambenih objekata po najzahtjevnijim energetskim standardima.


Važno je istaći da je Baumit jedan od najvećih proizvođača fasada u Evropi, koji unutar svog odjela za istraživanje i razvoj provodi jedinstveni projekat pod nazivom VIVA PARK – laboratorij za zdrav život. Upravo ovaj odjel na osnovu dobijenih rezultata istraživanja, zaslužan je za razvoj zdravih građevinskih materijala.

Naša misija je da se ljudi u svojim domovima osjećaju zdravo i svježe. A osnovni cilj je da naša iskustva i saznanja podjelim sa svojim kolegama u cijeloj Bosni i Hercegovini Nastavak stručnih seminara, planiran je u toku ovog mjeseca u Banja Luci i Tuzli.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.