x

“Bentley” predstavio ručno rađene jastuke za automobile povodom krunisanja kralja Čarlsa

Britanski proizvođač luksuznih automobila “Bentley” predstavio je seriju ograničenih izdanja jastuka kako bi proslavio krunisanje kralja Čarlsa III i kraljice Kamile.

Tim “Bentley” zanatlija osmislio je ultra-luksuzne jastuke koji su napravljeni za flotu specijalnih “Bentley” modela. Inspirisani su jastucima u S1 Continental Flying Spur iz 1958. koji se trenutno nalaze u kolekciji Heritage. Prema brendu, tim je koristio kombinaciju fine izrade i najsavremenije tehnologije da bi napravio poseban amblem krunisanja prije nego što je ručno napravio svaki jastuk po mjeri. Trebalo im je tri puna dana i četiri različite vrste obrade veza da dizajn dovedu do savršenstva.

Amblem se sastoji od skoro 30.000 šavova i od dvije različite boje konca. Svi jastuci su napravljeni od kože poreklom iz Sjeverne Evrope koja se pregleda prije nego što se siječe, šije, oblikuje i završava u potpunosti ručno. Jastuci su napravljeni u četiri boje koje uključuju Cricketball, Cumbrian Green, Imperial Blue, iSaddle i imaju Beluga, Porpoise, Newmarket Tan i Imperial Blue akcente. Za razliku od kože, amblemi su ušiveni crnim, bijelim, crvenim i plavim koncem.

Zanimljivo je da se ovi jastuci specijalnog izdanja ne prodaju. Umjesto toga, kreirani su za pet “Bentley” automobila - za dva modela Bentayga EWB, dva Bentayga Hybrids i još jedan specijalni Bentley koji je proizvođač automobila opisao kao “visoko prilagođeni“ model.

Izvor: nezavisne.com


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.