x

PORTUGALSKI AS

Bernardo Silva najavio utakmicu: BiH nam je glavni konkurent

Zmajevi u subotu, 17. juna, igraju utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Zvijezda portugalske reprezentacije Berardo Silva govorio je za medije uoči duela protiv Bosne i Hercegovine u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Fudbaler Mančester sitija je tom prilikom istakao kako im u utakmici neće biti lako smatrajući da su im „Zmajevi“ direktni konkurent u grupi.

- Reprezentacija BiH je fizički veoma jaka selekcija. Neće biti lako probiti njihovu odbranu. Slijedit ćemo selektorov plan kako bi stvari išle kako treba. To je naš direktni konkurent i želimo osvojiti ova tri boda – kazao je Bernardo Silva.


Veznjak koji je za reprezentaciju Portugala skupio 80 utakmica i 10 golova govorio je i o rasporedu kada igrači igraj uza klub i reprezentaciju.

- Već smo navikli na to. Dvije sedmice budemo u reprezentaciji pa tri mjeseca u klubovima. Za nas je najveće razočarenje neuspjeh na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Kada pobjeđujete sve je dobro, ali kada izgubite nije sve idealno. Ipak, imamo šest bodova iz dva kola kvalifikacija i želimo novih šest u naredne dvije utakmice – kazao je Silva.

Podsjetimo, reprezentacija Bosne i Hercegovine će u okviru trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine gostovati u Lisabonu na stadionu Luž u subotu, 17. juna, s početkom u 20:45 sati.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.