x

Drugi poraz našeg tima

BiH razbijena u Permu

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u 4. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo od selekcije Rusije u Permu rezultatom 70:53.

Prvo poluvrijeme ovog duela donijelo je izjednačenu igru. Bh. tim je igrao bez ikakvog straha i na krilima Miralema Halilovića smo nakon deset minuta imali poen prednosti, 15:16.

U drugoj dionici proradio je i Džanan Musa. Ipak, Rusi su uz blagi vjetar u leđa od strane sudija uspjeli da pređu u vodstvo. Prednost su zadržali do kraja prvog poluvremena gdje su otišli sa četiri poena prednosti, 36:32.

Međutim, izabranici Duška Vujoševića potpuni pad u igri doživljavaju u trećem periodu. Rusi su svaku grešku koristili, bh. tim ništa nije mogao da pogodi i ubacili su samo šest poena u ovom dijelu igre. Loša igra koštala nas je i Rusija je u posljednju dionicu ušla sa 19 poena prednosti, 57:38.

Povratka u meč više nije bilo. Ekipa koju predvodi Sergej Bazarevič bez problema je završila posao u posljednjoj dionici i došla je do zaslužene pobjede u ovom duelu.

U pobjedničkom timu Vitaly Fridzon je sa 16 poena bio najefikasniji, dok je na drugoj strani Džanan Musa ubacio 26 poena.


(SportSport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.