x

Očekuje ih užarena stolica

Bild zna ko mijenja Niku Kovača: Dvojica trenera u igri za klupu Bayerna

Hrvatskom stručnjaku Niki Kovaču bit će potrebno čudo da preživi otkaz u Bayernu nakon velike rezultatske krize u kojoj se nalazi ovaj njemački velikan.

Proteklog vikenda Bavarci su još jednom razočarali svoje navijače jer su osvojili samo bod protiv Fortune iako su vodili sa 3:1. Bayern odavno nije bio u većoj krizi rezultata, a njemačka javnost za to krivi upravo Kovača koji je ljetos stigao na kormilo prvaka Njemačke.

Ugledni Bild već uveliko piše o tome da je Kovaču spreman otkaz, te da će se to ozvaničiti nakon meča Lige prvaka protiv Benfice. Kovač je nedavno dobio podršku čelnika kluba, ali nije uspio da izvuče svoj tim iz rezultatske krize i gotovo sigurno broji svoje posljednje dane na klupi Bayerna.

Njemački mediji špekulišu o tome da su čelnici Bayerna već kontaktirali nekoliko trenera koji bi mogli preuzeti tim. Najveća želja Bayerna je Zinedine Zidane i sigurno da će učiniti sve da ga dovedu, no francuski stručnjak nije baš raspoložen da preuzima ekipu na pola sezone.

Pored Zidanea najviše se još govori od Arseneu Wengeru koji je također jedna od želja čelnika kluba. Bit će zanimljivo vidjeti ko će preuzeti užarenu klupu Bayerna ukoliko Kovač dobije otkaz u narednih nekoliko dana.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.