x

BMW lansira BMW M850i Gran Coupe inspirisan stripovima

BMW se još jednom udružio sa poznatim američkim umjetnikom Džefom Kunsom, ovog puta kako bi kreirali ograničeno izdanje pokretnog umjetničkog djela 2023 BMW M850i Gran Coupe.

Pod nazivom "8 x Jeff Koons" biće napravljeno samo 99 primjeraka, od kojih će svaki automobil biti pomno ručno oslikan. Tema "8 x Jeff Koons", inspirisana je stripovima, a za završetak spoljašnjeg farbanja potrebno je 285 sati rada po automobilu. 

Prema proizvođaču, specijalna boja zahtjeva 11 različitih faza da bi se primjenila i za koju se tvrdi da je "najobimniji fabrički proizvodni proces po mjeri proizvođača ikada".

Zahvaljujući intenzivnom poslu za koji je potrebna izuzetna preciznost, samo dvije jedinice "8 x Jeff Koons" izlaziće iz fabrike svake sedmice.


Šarena spoljašnjost usklađena je sa njegovim podjednako živim enterijerom koji je, prema riječima umjetnika, inspirisan popularnim crtanim likovima kao što su "Spider-Man" i "Wonder Woman". 

U stvari, sjedišta su ukrašena jarko crvenom i plavom bojom, zbog čega izgledaju kao tapacirana odjela Spidermana. 

U kabini se nalazi i posebna značka "The 8 x Jeff Koons" zajedno sa potpisom umjetnika. 


Mehanički, ograničeno izdanje je identično standardnom M850i Gran Coupe automobilu. Izdanje "The 8 x Jeff Koons" ima cijenu od 350.995 dolara i dolazi sa sertifikatom o autentičnosti koji su potpisali Kuns i generalni direktor kompanije BMW, Oliver Cipse. 

Prvi primjerak će biti prodat na dobrotvornoj aukciji "Christie's" u Njuorku 4. aprila, a prihod će ići u dobrotvorne svrhe koje podržava umjetnik.


(Nezavisne.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.