x

Trenutni vrh serije 3

BMW M340i mogao bi biti odlična alternativa za novi M3

Najsnažniji model Serije 3 do sada (koji na sebi ne nosi oznaku M3) pokreće trolitarski 6-cilindarski biturbo motor koji razvija 374 KS.

BMW 330i više nije najsnažnija „Trojka“ aktuelne generacije G20, jer su neumorni Bavarci predstavili ranije najavljen model M340i koji će do predstavljanja nove generacije modela M3 biti na vrhu ponude Serije 3.


Verzija M340i nudit će se i u kombinaciji s pogonom preko obje osovine (xDrive), a automobil koji od 0 do 100 km/h stiže za 4,2 sekunde pokreće poznati trolitarski 6-cilindarski biturbo motor koji u izdanju za evropske kupce nudi 374 KS i 500 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je 47 KS i 50 Nm više od potencijala koji je BMW nudio uz 340i prethodne generacije (F30).


Prijenos snage na zadnju (ili obje) osovine povjeren je 8-stepenom automatskom mjenjaču s kojim stiže i „Launch Control“, a pored standardnog M ovjesa (koji se opciono može pojačati s adaptivnim amortizerima) upravljivosti i optimalnom prijanjanju dodatno će pomoći i elektronski kontrolisan zadnji diferencijal iza kojeg, opet, stoji BMW-ov M odjel koji također „potpisuje“ kočnice i upravljački sistem, ali i nekolicinu detalja u putničkoj kabini.


Cijene još uvijek nisu objavljene, a prvi primjerci modela M340i i M340i xDrive u prodajnim salonima trebali bi se pojaviti do ljeta.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.