x

BMW sprema novi motor za X3/X4 M i M3/M4

Izvori bliski BMW-u su izvijestili kako Bavarci rade na razvoju novog snažnog benzinskog motora koji će se upotrebljavati prvenstveno u M izvedbama serije 3 i serije 4, odnosno prvo bi trebao biti ugrađen u X3 M. 

Riječ je o 6-cilinričnom turbo motoru navodnog kodnog imena S58 koji je evolucija trenutnog 3,0-litrenog S55 koji se ugrađuje u modele M3 i M4.

Potonji u trenutnom M3 razvija snagu od 450 KS u opcijskom M Competition paketu, a očekuje se kako će novi motor razvijati snagu od oko 470 u standardnoj izvedbi, dok bi, prema nekim izvorima, u M Competition paketu ona mogla narasti na oko 500 KS. Za sada ostaje neriješenim pitanje hoće li sam benzinac razvijati spomenutu snagu ili će se raditi o snazi cijelog hibridnog pogonskog sklopa kojeg bi novi S58 mogao biti dio.

Prvi model koji će dobiti novi motor je X3 M, a taj bi model trebao biti predstavljen tijekom sljedeće godine. Nedugo nakon njega će slijediti X4 M. Najkasnije 2019. bi na tržište trebao stići novi M3, a do 2020. i M4. Prema posljednjim saznanjima novi M3/M4 bi trebali biti osjetno lakši od svojih prethodnika zahvaljujući značajnijoj upotrebi karbonskih vlakana, a to će se dakako osjetiti i na performansama ovih vozila.

 

Izvor: Autonet.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.